Wat is er aan de hand met Jadon Sancho?

Jadon Sancho is volgens Rio Ferdinand zijn ”branie” kwijt sinds hij bij Manchester United van Borussia Dortmund is gekomen. De Engelse vleugelspeler werd zaterdag tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Chelsea in de 52e minuut gehaakt door manager Erik ten Hag. Ondanks dat de rest van het team goed speelde, kon Sancho weinig verschil maken.

Ten Hag was zo ongelukkig met het optreden van Sancho dat hij besloot dat een middenvelder op zijn positie meer kwaliteit zou kunnen leveren. Manchester United als geheel wordt geleidelijk beter onder de Nederlander. Een speler die echter niet mee lijkt te doen is Jadon Sancho.

Sancho, die in 2021 voor 73 miljoen pond overkwam van Borussia Dortmund, begon het seizoen goed met twee doelpunten in de eerste vijf wedstrijden van United. Maar de 22-jarige heeft sinds 1 september nog maar één keer het net gevonden. “Zijn vertrouwen is er gewoon niet. Het vertrouwen en de branie toen hij door de deuren liep op Old Trafford is er nu niet,” zei Ferdinand op zijn Vibe with FIVE YouTube-kanaal.

Sancho heeft niet de gewenste impact gehad in de aanvallende derde en Ferdinand heeft hem uitgedaagd om de creatieve inslag te herontdekken waarmee hij bij Dortmund regelmatig “teams kapotmaakte”. Sinds zijn komst naar de Rode Duivels heeft Sancho nog niet het rendement gehaald dat hij in Duitsland haalde. Het is waarschijnlijk dat hij tegen FC Sheriff en West Ham in de basis zal staan, maar dat is zeker niet terecht, want Sancho start dit seizoen standaard en er is geen alternatief op die positie.

Zijn grootste concurrent is Marcus Rashford – die door de blessures van Anthony Martial op de nummer negen positie speelt. Zodra de Fransman terugkeert, kan Sancho zijn plek verliezen. In een ideale wereld zou United Anthony Martial fit en vurig in de centrale rol hebben, met Antony en Rashford als flankspelers op de vleugels. Die luxe heeft Ten Hag zich dit seizoen zelden kunnen veroorloven.

Sancho zal hopen dat Ten Hag hem donderdag in de Europa League tegen Sherrif nog een kans geeft. Voor Dortmund was de 22-jarige één van de meest opwindende jonge aanvallers in Europa, met een ongelooflijke 50 goals en 64 assists in 137 wedstrijden. Hij was 21 jaar oud toen hij afgelopen zomer voor United tekende en hij kreeg de tijd om zich aan te passen aan de eisen van de Premier League. Sancho is nu weer een jaar wijzer, hij speelt onder een tactisch scherpzinnige coach en het is tijd voor hem om te presteren.

United heeft veel geld uitgegeven aan Sancho, dus ze zullen hem niet zomaar opgeven, en dat zouden ze ook niet moeten doen, want hij is een ongelooflijk getalenteerde speler. En Ten Hag loopt het risico zich belachelijk te maken door vast te houden aan een speler die onder hem nog geen enkel teken van echte verbetering heeft laten zien.

Geef een reactie