Erik ten Hag wil drie spelers als Cristiano Ronaldo vertrekt bij Manchester United

Cristiano Ronaldo werd vorige week door Manchester United-manager Erik ten Hag verbannen en zijn toekomst blijft verre van zeker. De vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar keert vandaag terug naar Carrington voor gesprekken met Erik ten Hag, maar de manier waarop de Nederlander de afgelopen dagen met de sterspeler van de club is omgegaan, is goed ontvangen in de kleedkamer van Manchester United. Ten Hag laat zich niet gek maken en herhaalde na het gelijkspel bij Chelsea zijn standpunt dat hij zich richt op de ‘lange termijn’ – een knipoog naar het leven bij United zonder Ronaldo.

Maar Rio Ferdinand vraagt zich af of Ten Hag met Cristiano Ronaldo heeft gecommuniceerd over zijn rol op Old Trafford dit seizoen. Ronaldo kreeg veel kritiek omdat hij weigerde als invaller op te treden tegen Tottenham, maar Ferdinand vindt dat hij hard is behandeld en verwijt Ten Hag een gebrek aan communicatie met de 37-jarige. Als gevolg van zijn acties werd de Portugees uit de selectie gezet voor de trip naar Chelsea van zaterdag en moest hij niet met het eerste team trainen.

De United baas gaat dinsdag met Ronaldo praten. Het valt nog te bezien of hij voor de Europa League wedstrijd van donderdagavond tegen Sheriff Tiraspol op Old Trafford weer in beeld komt. Ronaldo’s status in het spel maakte het een lastige kwestie voor Ten Hag om te navigeren, maar hij maakte een snelle beslissing over hoe de speler te disciplineren, die sindsdien berouwvol is geweest op Instagram en zijn acties heeft uitgelegd. Helaas moet hij rekening houden met de professionele realiteit om te leren hoe je een spilfunctie kunt vervullen zonder almachtig te zijn.

Fellow pundit Peter Crouch reageerde echter afwijzend op Ferdinand’s opmerkingen en stelde dat Ronaldo fout zat en dat Ten Hag het volste recht had om hem niet te kiezen als hij dacht dat zijn ploeg daardoor de beste kans had om te winnen.

De Manchester United-baas is erop gebrand zijn aanvallende opties te versterken, vooral in het licht van Cristiano Ronaldo’s laatste woede-uitbarsting die verdere twijfel zaait over de vraag of de 37-jarige na januari bij de club zal blijven. Als Ronaldo vertrekt, moet Ten Hag versterking voorin halen. Anthony Martial kampte dit seizoen met blessureleed, terwijl Marcus Rashford liever in de breedte speelt.

Atletico Madrid-speler Joao Felix werd aanvankelijk gezien als Ronaldo’s potentiële opvolger. Felix heeft in 124 wedstrijden voor de ploeg van Diego Simeone 29 goals en 18 assists op zijn naam staan. De kans is groot dat de winnaar van de Golden Boy in 2019 een overstap wil maken, gezien zijn eigen problemen bij Atletico onder Diego Simeone.

Hij is echter niet het belangrijkste doelwit voor Ten Hag. Volgens het Franse Jeunes Footeux zijn er nog drie andere spelers die Ten Hag het liefst zou contracteren. Ten Hag lijkt de voorkeur te geven aan een meer doelgerichte, traditionele spits boven een spits die in verschillende rollen voorin kan worden ingezet. Een van hen is Lille- en Canada-talisman Jonathan David, die Les Dogues in 2020-21 naar de Ligue 1-titel hielp sturen en dit seizoen al negen doelpunten uit twaalf topwedstrijden heeft gemaakt.

De andere twee zijn Lyon-aanvaller Moussa Dembele en Bayer Leverkusen-talisman Patrik Schick. Hoewel geen van de bovengenoemde trio’s waarschijnlijk zo’n glamoureuze optie is als Felix, als Ten Hag denkt dat ze tactisch beter geschikt zijn, zou United er de vruchten van kunnen plukken. Alle drie de spitsen hebben de laatste jaren indrukwekkende prestaties geleverd.

Geef een reactie