Cristiano Ronaldo wordt in verband gebracht met een vertrek uit Old Trafford na zijn uitsluiting van Chelsea

Manchester United heeft geen belangstelling gekregen voor Cristiano Ronaldo ondanks dat hij sinds de zomer gratis beschikbaar is, zo hebben bronnen aan ESPN laten weten. De 37-jarige wacht op zijn lot, met gesprekken met manager Erik ten Hag. Hij kreeg een boete van twee weken loon nadat hij woensdag weigerde van de bank te komen toen United Tottenham versloeg.

Terwijl de spelers de late gelijkmaker van Casemiro op Stamford Bridge vierden, was Ronaldo’s verblijfplaats onbekend nadat hij voor straf door United-manager Erik ten Hag uit de selectie was gezet. Ronaldo staat onder contract tot het einde van het seizoen en Ten Hag heeft duidelijk gemaakt dat hij wil dat de 37-jarige zijn contract bij de club afmaakt.

De gesprekken tussen speler en manager zullen maandag plaatsvinden en Ten Hag wil graag weten of Ronaldo de rest van het seizoen een figurantenrol kan verdragen. Toch is het verre van ideaal voor de 37-jarige aanvaller om in deze laatste fase van zijn carrière het grootste deel van zijn tijd op de bank van United door te brengen. Ondertussen heeft Chelsea mede-eigenaar Todd Boehly een nauwe relatie opgebouwd met Ronaldo’s agent Jorge Mendes, hoewel het nog maar de vraag is of Tuchel’s vervanger Graham Potter open zou staan voor de ondertekening.

Bronnen hebben verteld dat de United hiërarchie, geleid door de Amerikaanse eigenaren de Glazer familie, bereid zijn Ronaldo te lozen sinds hij in de zomer duidelijk maakte dat hij de club wilde verlaten. Ten Hag en United-middenvelder Bruno Fernandes waren terughoudend om al te veel te zeggen over Ronaldo na het gelijkspel bij Chelsea in het weekend.

Voormalig Manchester United-aanvoerder Gary Neville meent dat het nu slechts een kwestie is van wanneer, niet of, Ronaldo dit seizoen vertrekt. The Athletic gaat nog een stap verder door te stellen dat als Ronaldo weigert te accepteren hoe Ten Hag met hem omgaat, door een kariger rol te spelen dan hij zou willen, de Nederlander hem niet in de weg zal staan om te vertrekken.

Inderdaad, United zal waarschijnlijk een low-key januari venster hebben, tenzij een noodvoorsprong nodig is vanwege Ronaldo’s vertrek plus blessures. Slechts één van Ronaldo’s zes optredens in de Premier League dit seizoen was een start, en dat was op 13 augustus tegen Brentford in een vernederend 4-0 verlies voor de ploeg. Het ziet er echter naar uit dat hij in januari op de een of andere manier Old Trafford zal verlaten, aangezien de ploeg van Ten Hag buiten het veld blijft gedijen in zijn afwezigheid.

Elders wordt gemeld dat United Inter Milan-aanvaller Lautaro Martinez op de lijst heeft staan als mogelijke vervanger van Cristiano Ronaldo. Bronnen hebben gezegd dat er binnen Old Trafford hoop is dat er clubs naar voren komen als potentiële opties voor Ronaldo als hij volgende maand met Portugal een productief WK in Qatar beleeft.

Nog maar een paar weken geleden werd Ronaldo terecht geprezen voor het bereiken van de mijlpaal van 700 clubdoelpunten. Met zijn 37 jaar staat de tijd niet meer aan zijn kant en sommigen kunnen zijn uitingen van frustratie begrijpen nu hij wanhopig op zoek is naar speeltijd. United zette een goede prestatie neer op Stamford Bridge, nog een teken dat ze het zonder Ronaldo aankunnen.

De belangstelling voor Ronaldo in januari zal waarschijnlijk sterk afhangen van zijn prestaties met Portugal op het WK 2022, waar hij een veel belangrijkere rol krijgt dan hij tot nu toe voor United speelde. Ronaldo begon dit seizoen meestal in de Europa League-wedstrijden van United en het valt nog te bezien of Ten Hag de veteraan donderdag in de thuiswedstrijd tegen Sheriff weer bij de selectie voegt.

Geef een reactie