Cristiano Ronaldo en Erik ten Hag staan op het punt van een gesprek

Manchester United’s Cristiano Ronaldo en manager Erik ten Hag zijn naar verluidt op weg naar een belangrijk gesprek vandaag, om de huidige positie van de speler bij de club te bespreken. Ronaldo werd verbannen uit de eerste training en uit de selectie voor het gelijkspel met Chelsea van zaterdag, nadat hij weigerde als invaller op te treden tijdens de overwinning op Tottenham vorige week en vervolgens Old Trafford voor de volledige speeltijd verliet.

De veteraan legde een verklaring af na de gebeurtenissen aan het einde van de wedstrijd tegen Spurs, toen hij voor rust de tunnel in stormde. De volgende dag moest de voormalige aanvaller van Real Madrid trainen met het reserveteam van de Engelse club. De twee mannen zullen voor het eerst praten sinds Ronaldo in het weekend uit de selectie werd gezet, maar de United-manager wil graag tot overeenstemming komen en gelooft dat de spits nog steeds een rol kan spelen in zijn ploeg.

Als hij echter geen berouw toont en zich niet houdt aan de regels van Ten Hag, blijft hij verbannen voor de wedstrijd van donderdag tegen Sheriff Tiraspol. The Athletic gaat nog een stap verder door te stellen dat als Ronaldo weigert Ten Hag’s behandeling van hem te accepteren, door een kariger rol te spelen dan hij zou willen, de Nederlander hem niet zal laten gaan.

Ten Hag was terecht woedend over de beslissing die zijn speler vorige week op Old Trafford nam. De Nederlander zorgde ervoor om zijn autoriteit af te dwingen met zijn beslissing om Ronaldo uit de opstelling te verwijderen.

Een mogelijk scenario is een vertrek van Ronaldo in januari, met Chelsea als een van de mogelijke kandidaten, temidden van speculaties dat eigenaar Todd Boehly een verhuizing overweegt. Maar Ten Hag en de United hiërarchie willen graag een wapenstilstand, mogelijk voor de rest van het seizoen, maar in ieder geval tot januari, wanneer ze een vervanger kunnen aantrekken als Ronaldo vertrekt.

The Mirror meldt dat Ronaldo in een privégesprek met de manager aan Ten Hag heeft gevraagd om terug te keren in het eerste elftal. Hij wil in topconditie naar het WK van 2022. Sportsmail meldde eerder hoe Ronaldo een nauwelijks verholen minachting heeft getoond voor Ten Hag en zijn begeleidingsteam, in die mate zelfs dat hij een staflid schaamteloos negeerde.

Ronaldo heeft bij United nog een contract tot het einde van het seizoen, maar er zijn nu berichten dat de club hem in januari gratis zal laten vertrekken om van zijn destructieve gedrag af te zijn. Volgens een ander rapport zou het United 10 miljoen pond kosten om zijn contract te ontbinden en wordt er gesproken over een vertrek in januari of een vertrek op vrije basis.

Als de gesprekken van dinsdag goed verlopen, zou Ronaldo kunnen terugkeren naar de training met zijn teamgenoten en in staat zijn om donderdag thuis te spelen tegen Sheriff Tiraspol in de Europa League. Ronaldo scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen in de omgekeerde wedstrijd, toen hij vanaf de penaltystip een 2-0 overwinning boekte in Moldavië. United is op zoek naar een overwinning om de strijd om de eerste plaats met Real Sociedad aan te gaan in de laatste wedstrijd tegen de huidige groepsleiders in Spanje.

Geef een reactie