Cristiano Ronaldo keert terug op groepstraining Manchester United na gesprekken Erik ten Hag

Man Utd verwelkomde Cristiano Ronaldo deze week terug op de training nadat Erik ten Hag ervoor koos hem nog een kans te geven. De 37-jarige werd verbannen van de training met zijn teamgenoten en buiten de selectie gehouden tegen Chelsea op zaterdag, nadat hij vorige week tijdens de overwinning op Tottenham door de spelerstunnel was gestormd, maar er werd regelmatig contact onderhouden tussen hem en zijn manager.

“Ten Hag is blij dat het probleem is opgelost en wil graag verder”, aldus Rob Dawson van ESPN. Deze situatie maakt duidelijk dat Ronaldo Manchester United meer nodig heeft dan Manchester United Ronaldo.

De United-selectie kreeg maandag een vrije dag, maar moest zich dinsdag melden voor de voorbereidingen op de Europa League Groep E wedstrijd. De aanwezigheid van de Portugees op de training suggereert dat hij in staat is om te spelen in de Europa League Groep E thuiswedstrijd van donderdag tegen de Moldavische club Sheriff Tiraspol.

Ten Hag vond het gepast om de 37-jarige weer op te nemen. De manager zei dat hij de verantwoordelijkheid had om “normen en waarden te stellen” toen hij vorige week disciplinaire maatregelen nam tegen Ronaldo.

Het is de tweede grote aanvaring van de 37-jarige met de club dit jaar – Ronaldo verliet eerder een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rayo Vallecano nadat hij in de rust was gewisseld. De aanvaller had afgelopen donderdag op sociale media zijn acties van de avond ervoor toegelicht, hoewel hij geen excuses aanbood.

Ronaldo moet accepteren dat hij niet meer de onaantastbare speler is die hij vorig seizoen was, maar met geen kans op een overstap voor januari op zijn vroegst, moet hij voorlopig op zijn tong bijten en zich richten op de clubverplichtingen. Ten Hag heeft in principe alle troeven in handen, want Ronaldo kan het zich niet veroorloven om op de bank te blijven zitten of helemaal niet te spelen met het WK van 2022 in het verschiet.

Ronaldo heeft dit seizoen twee doelpunten gemaakt in 12 wedstrijden, waaronder zijn 700e clubdoelpunt in de 2-1 overwinning op Everton op Goodison Park. Het zou een soort statement van Ten Hag zijn als Ronaldo weer bij de wisselspelers zou zitten tegen Sheriff, aangezien de Portugese international nog maar twee Premier League wedstrijden is begonnen. Omdat United zich wil verzekeren van een plaats in de knock-outfase van de Europa League, wordt donderdagavond alle druk op Ronaldo gelegd en zal de focus liggen op de vraag of de Portugese ster de uitdaging aankan.

Ronaldo kreeg dinsdag tijdens de training gezelschap van Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire en Donny van de Beek, die allemaal terug zijn van blessures. United heeft nog maar zes wedstrijden voor de pauze voor het WK in Qatar.

Geef een reactie