Tweemaal scoorde Marcus Rashford van Manchester United voor Engeland en Senegal

Het was een gedenkwaardige avond voor Manchester United-aanvaller Marcus Rashford, die twee keer scoorde om ervoor te zorgen dat Engeland de eerste plaats in groep B veroverde en doorging naar de laatste 16. De 25-jarige is bezig aan een ongelooflijke campagne met de Red Devils, en veel fans voorspelden een geweldig toernooi voor de spits, en na drie wedstrijden heeft hij het vertrouwen beloond.

De Three Lions sloegen in twee minuten tijd twee keer toe in de tweede helft, toen Marcus Rashford in de 50e minuut een prachtige vrije trap nam, vlak voordat Phil Foden de voorsprong verdubbelde met een tap-in van dichtbij. Rashford viel op zijn knieën nadat hij in de wedstrijd van Engeland tegen Wales de score had geopend met een daverende vrije trap die langs Danny Ward in het doel van Wales vloog. De Manchester United-ster heeft zijn reden voor dit gebaar uitgelegd. Op een van de mooiste momenten van zijn carrière wilde de Engelse spits zijn respect betuigen aan een vriend die hij net aan kanker had verloren. De emoties laaiden op.

Wales was gedemoraliseerd en overklast toen ze wisten dat ze op weg naar huis waren vanuit Qatar en Rashford voegde zijn tweede toe in de 68e minuut. Slechts twee minuten later had Engeland de bal weer in het net. Harry Kane stak de bal over het zestienmetergebied op een presenteerblaadje voor Foden om de voorsprong van de drie leeuwen te verdubbelen. Ondanks dat hij nog niet heeft gescoord op het WK, heeft Kane met drie assists bijgedragen.

Tijdens het interview na de wedstrijd zei Rashford: ‘Helaas heb ik een paar dagen geleden een van mijn vrienden verloren. Hij heeft een lange strijd met kanker gehad, dus ik ben blij dat ik voor hem heb kunnen scoren.’ Rashford maakte deel uit van de Engelse ploeg die meedeed aan het WK 2018 en het EK 2020. Hij miste zijn penalty tegen Italië in de Euro 2020-finale en kreeg als gevolg daarvan mishandeling.

Hoewel het eerste doelpunt van Rashford veel voor hem persoonlijk betekende, was het zijn tweede dat Engeland geschiedenis schreef. Hij maakte het honderdste doelpunt van Engeland op de WK-finale. En Rashford bleef een grote impact maken op dit WK, met zijn dubbel nadat hij met vrijwel zijn eerste aanraking scoorde in de 6-2 stoeipartij tegen Iran in de openingswedstrijd van Engeland.

Door de overwinning spelen ze zondag om 19.00 uur tegen Senegal. De West-Afrikaanse ploeg – 18e op de wereldranglijst, één positie boven Wales – begint de wedstrijd als underdog tegen de mannen van Gareth Southgate, maar ze zijn niet zonder stamboom. Wales ging met een sisser af, hun eerste wereldkampioenschap sinds 1958 was een ramp. Afgezien van een afgeketst schot van Kieffer Moore dat door Jordan Pickford werd gered, waren ze niet dreigend.

Geef een reactie