Cristiano Ronaldo: Manchester United-verlater heeft deal van 225 miljoen dollar aangeboden gekregen van Saoedi-Arabische club

Na het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United heeft de voetbalsuperster het aanbod gekregen om voor een Saoedi-Arabische club te gaan spelen. Volgens een rapport van CBS Sports heeft de aanvoerder van Portugal een deal van 225 miljoen dollar en drie jaar gekregen om na de FIFA World Cup 2022 voor de Saoedi-Arabische club Al Nassr te gaan spelen.

De 37-jarige werd eerder deze maand ontslagen van zijn contract bij Manchester United, na een tumultueuze relatie met de clubleiding die alleen maar erger werd toen hij een aantal controversiële uitspraken deed in een tv-interview met Piers Morgan. Hij verliet de Red Devils nadat hij had ingestemd om af te zien van de rest van zijn salaris van 12 miljoen pond dat hij in het laatste jaar van zijn contract op Old Trafford zou verdienen en het lijkt erop dat zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes een club heeft gevonden die bereid is de veteraan aan te nemen.

Ronaldo speelt nu voor Portugal op het WK in Qatar. Hij maakte ondertussen een positieve start van het WK 2022 in Qatar door te scoren vanaf de penaltystip in Portugals 3-2 overwinning tegen Ghana. Ronaldo staat al geruime tijd in de belangstelling van Al Nassr, en op dit moment is hun interesse in hem “sterker dan ooit.” Volgens de informatie zijn de gesprekken zeer ver gevorderd sinds ze in de zomer begonnen en wachten ze alleen nog op zijn reactie. Als hij accepteert, zou de deal binnen enkele dagen rond zijn.

Ronaldo heeft veel interesse getoond om alleen op het hoogste Europese niveau te spelen. De voorwaarden van de aan Ronaldo aangeboden deal zijn in wezen 75 miljoen dollar per jaar waard. De voormalige Real Madrid-ster wees afgelopen zomer een overstap naar Saoedi-Arabië af, maar zonder concrete belangstelling van Europese topclubs lijkt hij nu toch de stap te zetten.

Al Nassr FC is een van de meest succesvolle clubs van Saoedi-Arabië en Azië. In totaal heeft de club negen competitietitels gewonnen, met Al Hilal als grote rivaal, die naar verluidt ook een bod heeft gedaan op CR7, hoewel er geen verdere details over het bod zijn vrijgegeven.

Geef een reactie