Manchester United kan Atletico Madrid’s Joao Felix voor lagere prijs contracteren

Jorge Mendes heeft naar verluidt Joao Felix van Atletico Madrid aangeboden aan Manchester United als mogelijke vervanger van Cristiano Ronaldo in januari. De Portugese international lijkt Spanje snel te verlaten na Atletico’s slechte seizoensstart, waarin ze al in alle Europese competities zijn uitgeschakeld.

Er is dit seizoen in de Spaanse hoofdstad een onderliggende spanning geweest tussen Felix (23) en zijn manager Diego Simeone. Felix is slechts spaarzaam ingezet in vijf La Liga-wedstrijden en drie Champions League-wedstrijden. Atletico Madrid is bereid het verlies van een speler die ze voor maar liefst 127 miljoen euro van Benfica hebben gekocht, te beperken.

Atletico Madrid heeft hun vraagprijs voor Joao Felix verlaagd, waardoor Erik ten Hag en Manchester United op scherp staan. Volgens The Mail moet Manchester United het opnemen tegen Bayern München en Paris St Germain als ze Joao Felix in januari willen kopen.

Atleti zelf is uit de Champions League gevallen, een competitie waarin ze United in het seizoen 2021-22 hebben verslagen. En United zelf zit nog steeds in de Europa League, na de tweede plaats in hun groep achter Real Sociedad. Het vertrek van Ronaldo heeft de deur geopend voor de Red Devils om actief te zijn op de komende transfermarkt.

Atletico Madrid maakte van Felix in 2019 hun recordteken toen ze hem van Benfica tekenden voor 114 miljoen pond. Dit is altijd het grote struikelblok geweest voor elke partij die hem wilde tekenen. Nu is zijn situatie zodanig dat een wederzijds afscheid beter is voor club en speler, zodat Atletico het geld opnieuw kan investeren. Atletico Madrid weet dat ze het geld dat ze voor Felix hebben uitgegeven niet kunnen terugverdienen, maar de 100 miljoen euro die ze eisen is nog steeds te veel.

Volgens de Spaanse krant AS zal Atletico Felix laten vertrekken uit Madrid in een deal van 86 miljoen pond. Dit is Manchester United’s taal, het is de enige manier waarop de Red Devils een dergelijke hoge deal zouden tekenen, als er meerdere clausules zijn opgenomen als onderdeel van de deal. Felix’ nieuwe prijskaartje – dat in termijnen en bonussen kan worden betaald – is veel betaalbaarder voor een club van het formaat van United.

Bovendien kunnen Felix’ collega-internationals Bruno Fernandes en Diogo Dalot een beslissende factor zijn in de voorkeur van de aanvaller voor zijn volgende bestemming. Hij is momenteel met Portugal op het WK in Qatar, waar ze met een wedstrijd voor de boeg naar de laatste 16 kijken.

Geef een reactie