Erik Ten Hag hoopt Moises Caicedo te tekenen om zijn middenveld te versterken

Erik Ten Hag wil graag nieuwe middenvelders toevoegen aan zijn steeds groter wordende Manchester United-team. Nu de Red Devils Jude Bellingham dreigen te missen, richten ze hun aandacht ergens anders op. United wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overgang naar Brighton & Hove Albion-middenvelder Moises Caicedo.

Caicedo heeft indruk gemaakt sinds hij met Brighton naar de Premier League is verhuisd en heeft de interesse gewekt van een aantal clubs, waaronder Man Utd, Liverpool, Chelsea en Newcastle. De international van Ecuador verhuisde pas in januari 2021 naar de zuidkust en heeft op het moment van schrijven slechts 22 optredens voor de club gemaakt, met twee doelpunten en twee assists. Maar hij heeft zich inmiddels gevestigd als een belangrijk lid van het team en begon dit seizoen in alle 14 Premier League wedstrijden.

Blijkbaar wil United Caicedo komende zomer overnemen. Dat is het woord volgens Sky Germany, met Liverpool ook enthousiast over de Brighton ster. De twee clubs zullen de Ecuadoriaan in januari echter niet goedkoop kunnen binnenhalen, omdat Brighton naar verluidt zijn prijs heeft genoemd.

Caicedo heeft bewezen een geweldige speler te zijn voor Brighton, maar het roept de vraag op waarom United hem niet eerder contracteerde. Nu moeten ze een hoge prijs betalen omdat hij zich in de Premier League heeft gevestigd. Brighton is klaar om Moises Caicedo in te lijven, maar wil een gigantische 85 miljoen pond voor hem. De ploeg van Roberto de Zerbi heeft het afgelopen jaar veel winst gemaakt met de verkoop van hun beste spelers: Marc Cucurella, Ben White, Yves Bissouma, Dan Burn en Neal Maupay werden verkocht voor in totaal 162 miljoen pond.

Caicedo is een top-middenvelder die al naam heeft gemaakt in de Premier League. De 21-jarige is momenteel met Ecuador betrokken bij het WK 2022. Hij begon beide wedstrijden tegen Qatar en Nederland en was indrukwekkend met zijn optredens. De Red Devils tekenden Casemiro in de zomer om hun middenveld te versterken, maar er wordt aangenomen dat ze op zoek zijn naar een andere speler met het potentieel om een langdurig lid van de ploeg te worden. United zou veel baat hebben bij een speler van zijn kaliber.

Het zou schokkend zijn als Brighton geen hoge prijs zou vragen voor Caicedo en het is nog te vroeg om te voorspellen hoeveel geld Erik ten Hag komende zomer te besteden heeft. Hoewel Caicedo niet goedkoop zal zijn, wordt hij misschien gezien als meer haalbaar dan Dortmund en Engeland ster Jude Bellingham.

Geef een reactie