Rio Ferdinand gelooft dat Cristiano Ronaldo banden met Gary Neville heeft doorgesneden

Cristiano Ronaldo heeft dit seizoen veel kritiek gekregen en hij heeft duidelijk geluisterd. De vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar heeft zondag in de aanloop naar de Premier League-wedstrijd van Manchester United tegen West Ham oud-teamgenoot Gary Neville afgescheept na recente kritiek van de televisiepresentator.

Zondag maakte de 37-jarige United-legende er een punt van om leden van het Sky Sports-presentatieteam te omhelzen. Neville bleef echter in de kou staan. Neville’s mede-presentator Jamie Carragher kreeg een soortgelijke behandeling na kritiek op Ronaldo eerder dit seizoen. De 37-jarige werd gedisciplineerd door Erik ten Hag, die hem voor de rest van de week naar de reserves verbande, maar dat weerhield Neville er niet van zijn voormalige teamgenoot te bekritiseren en hem te vertellen dat hij voor het welzijn van de club moest vertrekken.

Neville zei dat United ‘beter zou zijn zonder’ Ronaldo en dat de Premier League-reuzen ‘hun relatie’ met hem zouden moeten beëindigen. Neville staat niet alleen in zijn mening, want velen zijn het erover eens dat een vertrek waarschijnlijk de beste oplossing is voor club en speler, nu de transferwindow van januari nadert.

Ronaldo was zeker niet blij met de opmerkingen van Neville en maakte zijn gevoelens bekend in de aanloop naar de wedstrijd van United op zondag. Zijn gedrag is een bron van constante discussie in de afgelopen maanden, omdat de Portugese veteraan het risico blijft lopen zijn Old Trafford erfenis te beschadigen. Neville staat bekend om zijn openhartige mening en is dit seizoen kritisch geweest over Ronaldo. De spanningen liepen eerder deze maand hoog op toen Ronaldo tijdens de overwinning op Tottenham weigerde van de bank te komen en voor het fluitsignaal de tunnel in stormde.

De twee mannen speelden samen voor Man Utd, maar Neville geeft toe dat Ronaldo “niet doet alsof ze voormalige teamgenoten zijn” toen hij door Micah Richards werd gevraagd over het incident. Rio Ferdinand vindt dat Ronaldo de banden met Neville heeft verbroken nadat hij de presentator voor het duel van Manchester United met West Ham had afgescheept.

Ferdinand, die naast beide mannen speelde voor de Red Devils, geeft toe dat de wrijving tussen de twee nu waarschijnlijk niet meer zal worden opgelost, hoewel hij uitlegt hoe hij de situatie anders zou hebben aangepakt. De legende speelde met beide sterren tijdens zijn 12 jaar durende periode bij de club, waar hij naast Neville in een betonnen achterhoede speelde en Ronaldo zag uitgroeien tot een van ’s werelds beste spelers tijdens zijn eerste periode op Old Trafford.

In een video op Twitter geplaatst door Sky Sport’s pundit Micah Richards, leek Neville te lachen om de snub en zei dat hij zich niets zou aantrekken van zijn eigen commentaar “als ik 570 miljoen volgers had op Instagram.” Ferdinand heeft zich uitgesproken over het incident tussen zijn twee voormalige collega’s en beweert dat hun relatie voorbij is omdat Ronaldo elke poging tot verzoening afwijst. “Ik zie waarom mensen zeggen dat hij dat niet hoefde te doen, maar vanuit het perspectief van een speler is geen enkele speler blij als een pundit hem bekritiseert.” zei Ferdinand.

Ronaldo slaagde er niet in het net te vinden tegen de Hammers, maar Ten Hag was tevreden over zijn optreden. “Ik denk dat hij het best goed deed,” zei Ten Hag. “(Hij deed) wat we verwachten; de pressing leiden. De Red Devils spelen donderdag hun laatste Europa League groepswedstrijd bij Real Sociedad. Beide ploegen zijn al door, maar de ploeg van Erik ten Hag moet met twee duidelijke doelpunten verschil winnen om bovenaan de groep te eindigen.

Geef een reactie