Manchester United wil contract van jong talent Alejandro Garnacho verlengen

Alejandro Garnacho heeft een opmerkelijk jaar achter de rug en maakte zijn volledige debuut voor Man United tegen FC Sheriff in de Europa League. De vleugelspeler maakte zijn volledige debuut in de met 3-0 gewonnen Europa League tegen FC Sheriff, nadat hij in april als 17-jarige debuteerde tegen Chelsea onder Ralf Rangnick.

Garnacho werd de eerste van de club die de FA Youth Cup van 2022 won en maakte deel uit van de United XI in een wedstrijd. Hij schitterde op de linkerflank, toonde gedrevenheid en verlangen om zijn tegenstanders te verslaan en verwoestingen aan te richten. De tiener bewees waarom hij het vertrouwen van de manager verdiende om te beginnen in het Theatre of Dreams.

De jongeling wordt getipt voor een mooie toekomst in het spel en heeft al zes keer in het eerste elftal gespeeld, ondanks dat hij pas 18 jaar oud is. Garnacho maakte een onmiddellijke impact op de wedstrijd en fans hebben de Nederlandse manager al opgeroepen om de jongeling volledig te integreren in het eerste elftal. Maar voormalig Manchester United Onder-23 manager Neil Wood denkt niet dat Garnacho klaar is om regelmatig in het eerste elftal te spelen.

De voormalige jeugdcoach deelt de opwinding rond de Argentijn, maar vreest dat een snelle overgang naar het seniorvoetbal zijn ontwikkeling kan schaden. Wood vertelde The Athletic: “Ik snap dat fans graag jonge spelers in het veld zien, maar ik weet niet of hem in het eerste team gooien het beste is.”

Maar Garnacho heeft al een aanbieding van United op tafel liggen sinds de gesprekken in en rond juni van dit jaar begonnen. Er waren enkele clubs die hun oog op de speler hadden in de etalage. Het gerucht ging dat onder meer Juventus een oogje had op de jongeling, die nog een behoorlijke tijd op zijn contract heeft staan. United zou erop vertrouwen dat de speler zijn contract zal verlengen. Garnacho heeft een contract tot volgende zomer. United voerde afgelopen zomer eerste gesprekken met het voetbalkamp over een verlenging, maar er werd afgesproken dat ze het zouden uitstellen tot het sluiten van de transferwindow.

Ten Hag onthulde dat Garnacho een start verdiende tegen Sheriff nadat hij de laatste weken een “betere instelling” toonde. Voor spannende jongeren als Alejandro Garnacho sprak de hoofdtrainer bemoedigende woorden. “Ik denk dat het een goed optreden van hem was”, zei Ten Hag. “Hij deed wat ik van hem verwachtte. Ten eerste verdiende hij een kans voor de laatste weken.”

Ten Hag hoopt dat deze beloning Garnacho stimuleert om nog beter te worden. De start van de international van Argentinië onder 20 jaar bewijst dat de kansen er zijn, en zal al onze jongeren zeker aanmoedigen. United moet nu Sociedad met twee of meer doelpunten verslaan om de groep aan te voeren – wat betekent dat ze geen twee extra wedstrijden hoeven te spelen in februari.

“Manchester United vordert met de gesprekken over een nieuw contract voor Alejandro Garnacho. Bronnen zeggen dat United zich comfortabel voelt bij Garnacho’s situatie vanwege de lengte van zijn bestaande deal en de stijgingen.” Bronnen dicht bij de speler geven toe dat er in de sport niet veel teams zijn zoals Manchester United, en de manier waarop hij zich de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld weerspiegelt zijn tevredenheid bij de club.

Geef een reactie