Manchester United Tiener Alejandro Garnacho is er een om in de gaten te houden voor de toekomst

Tiener Alejandro Garnacho maakte een uitstekend doelpunt toen Manchester United een einde maakte aan het vlekkeloze record van Real Sociedad in de Europa League, maar genoegen moest nemen met de tweede plaats in groep E. De Argentijnse vleugelspeler is al een paar keer in actie gekomen in de Europa League en heeft nu eindelijk zijn eerste doelpunt voor de club. Garnacho is er één om in de gaten te houden voor de toekomst.

“Ik weet niet of het echt is of dat ik droom.” Dat was de reactie van de 18-jarige Alejandro Garnacho nadat hij vorige week tegen Sheriff Tiraspol zijn volledige Manchester United-debuut had gemaakt. Hij is al bijna een jaar geen geheim meer in Manchester, dankzij zijn elektriserende optredens in de FA Youth Cup, maar die doorbraak van spraakmakende academiebelofte naar doorbraakster had hij nog niet echt gemaakt. Tot nu.

De jonge Argentijnse aanvaller opende zijn eerste doelpunten voor de club door aan de linkerkant van de aanval naar voren te rijden, de steekpass van Cristiano Ronaldo op te vangen en doelman Alex Remiro met een nadrukkelijke finish te verslaan. Met deze treffer overtrof de 18-jarige George Best als de jongste niet-Engelse doelpuntenmaker van United in de Europese competitie.

United was opgelucht over de vroege score en had nu nog maar één doelpunt nodig om bovenaan de groep te eindigen, maar die kwam er niet. Het resultaat was des te pijnlijker voor Erik ten Hag nadat Lisandro Martinez op controversiële wijze een boeking kreeg, waardoor hij het eerste deel van de komende play-off zal missen. Ronaldo miste een grote kans om de voorsprong te verdubbelen met een lob op het dak van het net, voordat David de Gea een prima dubbele redding verrichtte om Andoni Gorosabel en Pablo Marin uit te schakelen.

Gezien de omvang van de wedstrijd is het onwaarschijnlijk dat Ten Hag de selectie zwaar zal rouleren. United zit echter zonder drie spelers voor de wedstrijd – allemaal aanvallers. Jadon Sancho, Anthony Martial en Antony missen donderdag allemaal de wedstrijd tegen Sociedad.

Hoewel Garnacho’s match-winning goal in San Sebastian niet genoeg was voor United om hun Europa League groep te winnen, leverde de jonge Argentijn opnieuw een veelbelovende prestatie tijdens zijn tweede senior start – tegen veel betere tegenstanders. Het riep herinneringen op aan andere talenten van United’s Academy die het net vonden in een uitwedstrijd in Spanje, waaronder Anthony Elanga. Vlak voor deze wedstrijd had Erik ten Hag tegen Garnacho gezegd dat het “minimum” was om zijn prestatie van vorige week tegen Sheriff Tiraspol te herhalen. Hij nam die instructie ter harte.

Nu wordt de ploeg van Erik ten Hag in een play-off gegooid tegen een van die “mislukte haaien” uit de Champions League: een van Ajax, Barcelona, Juventus, Leverkusen, Salzburg, Sevilla, Shakhtar of Sporting CP zal overwonnen moeten worden om door te gaan in deze competitie.

De loting voor de Europa League vindt maandag plaats. Als runner-up zal United weten tegen wie ze het in de volgende fase moeten opnemen. Ondertussen zal United tevreden zijn met de overwinning en de verlenging van de ongeslagen reeks tot negen wedstrijden, ondanks de frustraties. “We winnen vandaag, maar natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we geen twee doelpunten hebben gemaakt, want dat hadden we nodig”, aldus Ten Hag.

Geef een reactie