Bruno Fernandes onthult Alejandro Garnacho’s houding aan het begin van het seizoen

Bruno Fernandes heeft beweerd dat Manchester United vedette Alejandro Garnacho eerder dit seizoen te lijden had onder problemen met zijn houding. Garnacho scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd toen United Real Sociedad versloeg in de Europa League op donderdag.

Daarmee bleef Garnacho het grote gespreksonderwerp van United en na de wedstrijd sprak Fernandes zijn opluchting uit dat Garnacho zich eindelijk op de juiste manier inzette na een ondermaatse zomer. De 18-jarige werd de jongste niet-Engelse doelpuntenmaker in Europa voor United, een record dat eerder in handen was van George Best.

Hoewel het een droomavond was voor Alejandro Garnacho op het veld, bracht teamgenoot Bruno Fernandes hem na de wedstrijd terug naar de aarde met een veelzeggende onthulling over zijn attitudeproblemen in het voorseizoen. “Hij was goed, maar hij weet dat we veel van hem verwachten.” Fernandes vertelde BT Sport. “Aan het begin van het seizoen, niet op zijn best, in de tour had hij niet de beste houding die hij zou moeten hebben.”

Hoewel de 18-jarige Garnacho meereisde op United’s pre-season tour door Thailand en Australië, speelde hij tijdens de tour geen enkele minuut. Die beslissing leek bizar, maar Ten Hag legde vorige week uit dat de Nederlander aan het begin van de campagne “niet gelukkig” was met de jongeling. Gevraagd naar Fernandes’ commentaar op Garnacho vond voormalig Blackburn- en Chelsea-spits Chris Sutton echter dat de United-spelmaker zijn boekje te buiten ging. “Totaal onnodig,” beweerde hij. “De boodschap die Erik ten Hag volgens mij uit Manchester United wil laten komen, is dat het harmonieus is.”

Red Devils-legende Paul Scholes reageerde ook op Fernandes’ opmerkingen en bood zijn eigen theorie over Garnacho’s vermeende slechte houding. “Hij zei dat in het voorseizoen, dus misschien was hij in de zomer te groot voor zijn laarzen,” suggereerde Scholes.

En na zijn optreden tegen Real Sociedad was Ten Hag vol lof over de aanvaller. Maar veel van Garnacho’s ontluikende succes zal worden weggenomen als de bezorgdheid over zijn houding aanhoudt. The Athletic meldde eerder deze week dat een strenge Ten Hag niet onder de indruk was van Garnacho toen hij ‘de training uitliep met zijn veters los’, een teken voor de coaches van zijn ‘lakse’ houding. In zijn persconferentie zei United-manager Erik ten Hag ook dat hij hoopt dat Garnacho zijn houding en prestaties kan volhouden.

Erik ten Hag heeft in januari versterkingen voor de spits nodig. Dat is de duidelijke boodschap van de Nederlander, die tegen Real Sociedad zijn gebrek aan aanvallende opties betreurde. “We hebben opties nodig omdat we daar problemen hebben”, gaf Ten Hag toe. United keert zondag terug in de Premier League als ze naar Aston Villa gaan voor Unai Emery’s eerste wedstrijd bij de club uit de Midlands. De nummer 49 van United hoopt dan zijn plaats in de basiself van de Red Devils te behouden.

Geef een reactie