Manchester United denkt na over toekomst David de Gea op Old Trafford

Manchester United manager Erik ten Hag vindt David de Gea een “geweldige” keeper en verwerpt het idee dat de Spaanse international niet met zijn voeten kan spelen. De 31-jarige doelman maakte een aantal cruciale reddingen in de overwinning van Manchester United op West Ham, toen de Red Devils hun ongeslagen Premier League run verlengden tot vijf wedstrijden op rij.

De Gea is sinds 2011 de belangrijkste doelman van United, zal binnenkort doorbreken in de top 10 van spelers met de meeste optredens ooit voor de club, en werd de afgelopen campagne uitgeroepen tot speler van het jaar. De doelman is echter op de vingers getikt door fans die vinden dat zijn balvaardigheid niet voldoet aan de standaard die Erik ten Hag eist.

De Gea heeft aan het eind van het seizoen geen contract meer, dus het is natuurlijk de vraag of hij na de zomer nog bij Manchester United zal blijven. Nu de keeper ook nog eens in de 30 is, zou het niet verbazen als Ten Hag een nieuwe, jongere keeper wil aantrekken.

Erik ten Hag zegt dat Manchester United tijdens de pauze voor het WK naar de contractsituatie van David De Gea zal kijken. “Deze kwestie over onderhandelen (contracten), hebben we eerst gezegd dat we ons richten op de wedstrijden”, zei Ten Hag. “Als we uitkomen met dit blok, hebben we het WK en dan moeten we erover nadenken.”

Wijdverbreide berichten in Spanje beweerden vorige week dat De Gea de 55-koppige WK-shortlist van Luis Enrique niet haalde en daarom niet geselecteerd kan worden voor het paradepaardje van volgende maand in Qatar. Enrique’s 55-man voorlopige selectie voor het toernooi, die vijf keepers bevatte, bevatte niet de Manchester United-ster die zijn land sinds 2020 niet meer heeft vertegenwoordigd. Simon, Robert Sanchez van Brighton en David Raya van Brentford werden in plaats daarvan opgeroepen.

Een nieuw rapport beweert echter dat United De Gea een nieuwe deal zou kunnen aanbieden, maar tegen gereduceerde voorwaarden. Volgens AS Sport zijn United en De Gea in gesprek over een contractverlenging, waarbij het huidige salaris van de doelman verlaagd zou kunnen worden, omdat de Spanjaard toegeeft te willen blijven. Ondanks speculaties over zijn toekomst op lange termijn, zegt Ten Hag dat hij “gelukkig” is met de Spanjaard. “Het is al duidelijk en ik heb het al meerdere keren benadrukt, ik ben echt blij met David. Hij is een geweldige keeper.” aldus Ten Hag.

De Gea werd United’s best betaalde speler toen hij in 2019 een contractverlenging van 375.000 pond per week tekende. Hij wordt nog steeds beschouwd als ’s werelds best betaalde doelman. De 31-jarige erkent dat hij zeer goed wordt beloond, zelfs na de korting van 25 procent omdat United zich niet heeft gekwalificeerd voor de Champions League, en is gevestigd in Manchester. De Gea zou de goedkoopste oplossing zijn – zelfs met een hoog salaris – omdat er geen transfersom nodig is. Ten Hag doet die deur niet dicht.

Ten Hag is duidelijk onder de indruk van De Gea’s recente prestaties, dus we zouden een verlenging in de nabije toekomst kunnen zien.

Geef een reactie