Marcus Rashford bereikt 100ste Manchester United-doelpunt tegen West Ham

Marcus Rashford gaf toe dat hij vorig seizoen niet al te vaak in de juiste stemming was, maar na het scoren van zijn 100e doelpunt voor Manchester United zit hij op een veel betere plek.

Rashford is de belichaming van een herboren voetballer, de verloren jongen van vorig seizoen vervangen door een superzelfverzekerde spits, wiens zevende doelpunt van deze campagne een treffend symbool is van de opwaartse lijn van het team. Hij kopte de bal in de 38e minuut achter in het net, en United hield stand om drie punten veilig te stellen en naar de vijfde plaats in de Premier League te klimmen. Christian Eriksen controleerde een snelle ingooi goed en plaatste een prachtige voorzet in het strafschopgebied, waar een oprukkende Rashford op inspeelde en een kopbal langs een hulpeloze Lukas Fabianski in het doel van West Ham schoot.

Erik ten Hag prees de “elite” Rashford na zijn 100e Manchester United-doelpunt – maar de manager waarschuwde dat het gebrek aan controle van zijn ploeg in de tweede helft de overwinning “tot een tenniswedstrijd” maakte. Uiteraard was de manager minder enthousiast over de tweede helft van United. Rashford zei intussen dat hij opgelucht was dat Man Utd de overwinning veiligstelde nadat hij de hevige druk van de Hammers in de slotfase had overleefd. “Het was hard werken”, zei hij tegen Sky Sports.

De 25-jarige scoorde vorig seizoen slechts vijf doelpunten in 32 wedstrijden. Maar hij stond al sinds begin oktober op 98 clubdoelpunten, en voegde daar de afgelopen dagen twee aan toe. Maar het meest indrukwekkende is waarschijnlijk dat de nr.10 pas de achtste speler is die de club heeft voortgebracht om een eeuw United-doelpunten te maken. In totaal hebben 22 Reds deze prestatie geleverd, maar slechts een handvol van hen kwam via de rangen op Old Trafford.

“Het is een compleet andere energie rond de club en het trainingsveld,” zei Rashford. “Dat brengt me in een betere stemming en ik voel me nu echt gemotiveerd.” Zijn overwinning zou samen met Christian Eriksen en Lisandro Martínez het middelpunt moeten vormen van een United-optreden dat gekenmerkt werd door laat en dapper verdedigen.

Voormalig Manchester United-aanvoerder Gary Neville vindt dat Rashfords lovenswaardige werk buiten het voetbal invloed begon te krijgen op zijn prestaties op het veld en dat het tijd was voor verandering. Rashford zal hopen dat hij zijn goede vorm op tijd kan voortzetten om geselecteerd te worden voor Engeland in Qatar 2022, aangezien Gareth Southgate tot 13 november de tijd heeft om zijn ploeg te kiezen.

Tegen het einde maakte David de Gea twee opvallende reddingen en Harry Maguire, die voor het eerst sinds augustus weer deel uitmaakt van de basiself, blokkeerde laat Jarrod Bowen. Rashford en United nemen het donderdag in de Europa League op tegen Real Sociedad om de eerste plaats in hun groep veilig te stellen. Daarna nemen ze het zondag in de Premier League op tegen Aston Villa.

Geef een reactie