Manchester United baas Erik ten Hag is bereid Antony’s showboating te corrigeren

Manchester United-baas Erik ten Hag heeft toegezegd Antony te blijven verbeteren nadat hij werd bekritiseerd voor zijn “belachelijke” vertoon van vaardigheid in de drievoudige overwinning op FC Sheriff Tiraspol.

United heeft de kwalificatie voor de knock-outfase met een wedstrijd voor de boeg afgesloten door Diogo Dalot, Marcus Rashford en de teruggekeerde Cristiano Ronaldo die scoorden in de 3-0 overwinning van donderdag op Old Trafford. Antony begon donderdagavond tegen FC Sheriff in wat United’s vijfde wedstrijd in de Europa League groepsfase was. De Braziliaan, die voor 85 miljoen pond bij United tekende, vermaakte de thuisfans tijdens de wedstrijd door een draai van 720 graden te maken met de bal aan zijn linkervoet.

De Braziliaanse ster, 22 jaar, heeft deze truc al vaker uitgehaald, onlangs nog in het 1-1 gelijkspel tegen Chelsea. In de laatste minuut van de eerste helft, zonder tegenstanders om hem heen, maakte Antony een spin van 720 graden langs de zijlijn. Hij vond wat ruimte op de vleugel voordat hij zijn kenmerkende truc uitvoerde bij een gelijkspel – om vervolgens de bal achteloos uit het spel te halen na een slecht ingeschatte pass.

Voormalig United-middenvelder Paul Scholes noemde de actie “belachelijk”, terwijl de camera’s Ten Hag hoofdschuddend op de bank zagen zitten. “Ik weet niet wat hij doet,” vertelde Scholes aan BT Sport. “Het is belachelijk. Het is showboating.” Scholes voegde eraan toe: “Hij heeft geen man verslagen, hij vermaakt niemand.” Ondanks de matige prestatie van de Braziliaan, liep Manchester United toch uit naar de overwinning.

Antony werd in de rust gewisseld voor Rashford, die het tweede doelpunt van United maakte. Ten Hag vertelde verslaggevers op zijn persconferentie na de wedstrijd: “Ik heb daar geen probleem mee, zolang het functioneel is. Maar het is een truc en vanwege de truc zal ik hem corrigeren.” De manager ontkende dat het de reden was dat hij Antonius in de rust wisselde. Ten Hag was echter al niet helemaal blij met Antonie. Eerder deze maand gaf hij toe dat hij “meer verwacht” van de ex-Ajax ster.

Ex-prof Robbie Savage, wiens zoon Charlie op Old Trafford speelt, noemde de ondertekening op de deadline day “beschamend” in het commentaar van BT Sport. Een andere voormalige United-speler, Owen Hargreaves, was evenmin onder de indruk. “Als je het gaat doen, moet die eindpass goed zijn”, zei hij. “Als je hem uittrapt, helpt dat ook niet.”

De 22-jarige heeft een reputatie op het gebied van spectaculaire pogingen. Onder Ten Hag bij Ajax heeft hij dat in eerdere campagnes meerdere malen met wisselend succes geprobeerd. Antony heeft een up-and-down start gehad bij de Rode Duivels. Hij scoorde enkele cruciale doelpunten, maar had het soms ook moeilijk, vooral in de Europa League. Hij kwam in de zomer over van Ajax. Hij is meteen populair geworden op Old Trafford en heeft in de korte tijd sinds zijn komst al drie keer gescoord.

United versloeg Sheriff en heeft nu 12 van de 15 mogelijke punten. Dat zorgt voor een spannend duel met Real Sociedad op de laatste speeldag van de groepsfase.

Geef een reactie