Late goals van Rashford en Garnacho bezorgen Manchester United winst tegen Leeds

Late doelpunten van Marcus Rashford en Alejandro Garnacho hebben Manchester United zondag een zwaarbevochten 2-0 overwinning in de Premier League op Leeds United opgeleverd. Voor Erik ten Hag was dit opnieuw een tactische overwinning.

Leeds ging solide van start, maar Crysencio Summerville wist na vier minuten in de eerste helft het doel niet te vinden. Bijna 45 minuten lang was de sfeer verreweg het beste element van een middag vol spanning, maar zonder kwaliteit. Voordat Rashford na 80 minuten de score opende, dreigde Leeds de slechte vorm van United uit te breiden naar één overwinning in vijf wedstrijden. Bekijk meer Manchester United nieuws hier.

Rashford scoorde met nog 10 minuten te gaan op Elland Road en maakte er vier opeenvolgende Premier League wedstrijden met een doelpunt van voor de Engelse spits, die in acht van zijn laatste negen wedstrijden in de competitie heeft gescoord. Invaller Alejandro Garnacho sloeg ook toe, waardoor de ploeg van Erik ten Hag tot op vijf punten van koploper Arsenal kwam.

Terwijl Manchester United vijf punten los staat van het op de vierde plaats staande Newcastle en zeven voor het op de vijfde plaats staande Tottenham, staat Leeds één punt boven de degradatiezone. De twee teams waren vertrouwd met elkaar na een spannend 2-2 gelijkspel vier dagen geleden op Old Trafford, en de intensiteit nam niet af voor de return op Elland Road.

Ten Hag stond erop dat Garnacho “moest scoren” bij een van zijn kansen in de midweekse wedstrijd. Garnacho is productief op Instagram, zoals veel tieners. Ondanks de klachten van Ten Hag na de ontmoeting tussen deze partijen op woensdag, waren de bezoekers opnieuw schuldig aan een trage start. Het is nog maar de vraag of Manchester United nog in de Premier League-titelrace zit, maar zonder het winnende doelpunt van Rashford tegen Leeds zouden ze er vrijwel zeker uit liggen.

De overwinning van United was slechts hun tweede in hun laatste vijf competitiewedstrijden, hoewel ze nu slechts één keer hebben verloren in hun laatste 17 wedstrijden in alle competities. Rashford heeft 13 doelpunten in zijn laatste 16 wedstrijden en leidt zijn ploeg naar de top van de ranglijst.

Geef een reactie