Manchester United boekt indrukwekkende 3-1 zege tegen Reading in FA Cup

Manchester United heeft in de FA Cup een indrukwekkende overwinning behaald op Reading door op Old Trafford met 3-1 te winnen. De spelers en supporters van United hebben vertrouwen in wat er op het veld gebeurt onder Erik Ten Hag. Er waren geen zorgen toen er in de eerste helft kansen werden verprutst, want iedereen wist dat er meer zouden komen.

Terwijl de bezoekers goed stand hielden en de score bij rust op 0-0 stond, brak Casemiro met een briljant moment de impasse en scoorde hij opnieuw. Hij scoorde de openingstreffer na een scherpe pass van Antony en verdubbelde vier minuten later de voorsprong van United door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen te krullen na een pass van Fred. Als Ten Hag in zijn eerste seizoen als manager zilverwerk wil winnen, zal Casemiro een centrale rol spelen in dat succes.

Fred kwam van de bank en scoorde een derde met een slimme omhaal, nadat Reading-spits Andy Carroll van het veld was gestuurd wegens twee gele kaarten. Reading werd lange tijd vastgezet en Carroll zat veel te diep om effectief te zijn.

Casemiro heeft tot nu toe het hele seizoen bij United bewezen dat hij niet alleen is gekomen om een probleem op het defensieve middenveld op te lossen. “Hij speelt op zo’n hoog niveau, hij heeft vier of vijf Champions Leagues gewonnen, het is de hoogste trofee die je in het clubvoetbal kunt winnen.” Ten Hag zei over Casemiro. Zijn afwezigheid werd afgelopen weekend sterk gevoeld door United tijdens de Premier League-nederlaag bij Arsenal, en hij kreeg een staande ovatie van de thuissupporters die zijn waarde voor de club volledig erkennen.

Casemiro won vijf Champions Leagues en drie Spaanse titels met Madrid, maar vertrok afgelopen zomer voor een nieuwe uitdaging in Engeland. Niemand anders in de selectie kan doen wat hij doet en hij is nu bijna onvervangbaar. Ondertussen hebben de Rode Duivels woensdag de kans om hun plaats in een binnenlandse finale veilig te stellen als ze het opnemen tegen Nottingham Forest in het tweede deel van de halve finale van de Carabao Cup.

Geef een reactie