Manchester United passeert Leicester City met 3-0 zege

Marcus Rashford heeft zijn opmerkelijke reeks doelpunten gemaakt en Manchester United is op Old Trafford Leicester City met 3-0 voorbij gegaan in de Premier League. Ook al won United de wedstrijd met drie doelpunten tegen nul, het verhaal had er anders uit kunnen zien als David de Gea niet twee voortreffelijke reddingen had verricht met nul-nul.

De Foxes waren de gastheren in de eerste 45 minuten de baas en alleen een paar spectaculaire reddingen van David de Gea weerhielden hen ervan de leiding te nemen. Rashfords opening in de eerste helft, tegen een Leicester-team dat al met 4-0 voor had kunnen staan, maakte van hem de eerste United-speler die scoorde in zeven opeenvolgende thuiswedstrijden in de Premier League sinds Wayne Rooney in 2010. De man is in de vorm van zijn carrière en leidt de heropleving van United. Hij bracht zijn teller op 24 doelpunten in een voetbalshirts voor dit seizoen met treffers in elke helft op Old Trafford.

Leicester zakte wat in in de tweede helft en invaller Jadon Sancho voegde United’s derde toe. Ten Hag’s ploeg profiteerde optimaal van het gelijkspel van de nummer twee Man City bij Nottingham Forest op zaterdag. De stop van Barnes – een instinctieve, reflexmatige redding – was werkelijk verbijsterend en door Leicester uit te schakelen evenaarde de Spanjaard het record van Peter Schmeichel van 180 clean sheets in alle competities.

United moest De Gea bedanken voor twee uitstekende reddingen, de eerste toen hij zich naar buiten haastte om Barnes af te stoppen en de tweede uit een kopbal van Kelechi Iheanacho die via de paal naar binnen glipte. Hoewel United door de overwinning op Leicester de derde plaats op de ranglijst behield, hebben ze nu slechts drie punten achterstand op nummer twee Manchester City en vijf op koploper Arsenal.

Erik ten Hag vertelde de Manchester United supporters om donderdag terug te keren naar Old Trafford en het team te helpen Barcelona te verslaan in hun Europa League play-off. De baas vertelde Sky Sports: “We zijn blij met het resultaat, het is een geweldig resultaat. Als je elke derde dag speelt, kun je niet altijd dezelfde prestatie leveren. Vandaag was echt moeilijk.” Zijn proactieve management in de wedstrijd, in combinatie met zijn ijverige werk op het trainingsveld, hebben United heel snel opgewaardeerd en de upgrade van wat voorafging voelt met de week duidelijker.

United gaat de belangrijkste week van Ten Hag’s korte ambtstermijn tegemoet, met de wedstrijd tegen Barcelona, gevolgd door een trip naar Wembley waar ze het opnemen tegen Newcastle in de Carabao Cup-finale.

Geef een reactie