Top 6 Manchester United’s meest succesvolle aanwinsten sinds 21e eeuw

Manchester United is een van de meest succesvolle voetbalclubs ter wereld, met een lange en legendarische geschiedenis van succes op het veld. In de 21e eeuw is de club een van de dominante krachten in het Engelse voetbal gebleven, met verschillende succesvolle aanwinsten die hebben bijgedragen aan hun voortdurende succes. Hier zijn enkele van Manchester United’s meest succesvolle aanwinsten sinds de eeuwwisseling.

1.     Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, ongetwijfeld de grootste speler van Manchester United ooit, kwam in 2003 als relatief onbekende jongeling van Sporting Lissabon bij de club. In de volgende zes jaar vestigde hij zich als een van de beste spelers ter wereld en hielp Manchester United drie Premier League-titels en een Champions League-trofee te winnen. In 2008 won hij de Ballon d’Or als beste speler ter wereld, voordat hij in 2009 voor een wereldrecordbedrag naar Real Madrid vertrok.

2.     Wayne Rooney

Wayne Rooney, ook een icoon in de recente geschiedenis van Manchester United, kwam in 2004 bij de club van Everton. Hij vestigde zich al snel als een van de meest getalenteerde jonge spelers van Engeland en hielp Manchester United aan vijf Premier League-titels, drie League Cups en een Champions League-trofee. Rooney is de topscorer aller tijden van de club met 253 doelpunten, en hij blijft een fanfavoriet tot op de dag van vandaag, zelfs als hij geen voetbaltenues meer draagt.

3.     Rio Ferdinand

Rio Ferdinand kwam in 2002 bij Manchester United van Leeds United voor een toenmalige transfersom voor een verdediger. Hij vestigde zich snel als een van de beste verdedigers van Engeland en vormde een formidabel partnerschap met Nemanja Vidic. Hij won zes Premier League-titels en een Champions League-trofee met de club, en hij werd vier keer genoemd in het PFA Team of the Year.

4.     Nemanja Vidic

Vidic kwam in 2006 bij Manchester United van Spartak Moskou, en hij vestigde zich al snel als een van de beste verdedigers in de Premier League. Hij vormde met Rio Ferdinand een geducht partnerschap in het hart van de verdediging van Manchester United en hielp de club vijf Premier League-titels en een Champions League-trofee te winnen. Hij werd drie keer uitgeroepen tot beste verdediger van de Premier League, en hij blijft tot op de dag van vandaag een fanfavoriet.

5.     Robin van Persie

Van Persie kwam in 2012 bij Manchester United van Arsenal, en hij maakte meteen indruk met 26 doelpunten in zijn eerste seizoen bij de club. Hij hielp Manchester United aan hun 20e titel in de Premier League, en hij werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Hoewel blessures zijn impact in de daaropvolgende seizoenen beperkten, kan zijn bijdrage aan het succes van de club in 2012-13 niet worden onderschat.

6.     Edwin van der Sar

Van der Sar kwam in 2005 bij Manchester United van Fulham, en hij vestigde zich al snel als een van de beste keepers in de Premier League. Hij hielp Manchester United aan vier Premier League-titels, een League Cup en een Champions League-trofee, en hij werd in 2009 uitgeroepen tot Speler van het Jaar van de club. Zijn consistente prestaties in het doel waren een belangrijke factor in het succes van Manchester United gedurende zijn tijd bij de club.

Kortom, Manchester United heeft sinds de eeuwwisseling veel succesvolle aanwinsten gehad, waaronder Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Robin van Persie en Edwin van der Sar. Deze spelers speelden allemaal een sleutelrol in het succes van de club in de afgelopen twee decennia, en ze blijven iconische figuren in de geschiedenis van Manchester United. Als de club het succes in de toekomst wil voortzetten, is het belangrijk om spelers te identificeren en te contracteren die een soortgelijke impact op het veld kunnen hebben.

Geef een reactie