Manchester United heeft oog voor Portugal-ster Goncalo Ramos

Manchester United bekijkt al zijn opties wanneer het volgend jaar naar spitsen kijkt. De noodzaak om Cristiano Ronaldo te vervangen staat voorop en Erik Ten Hag is erop gebrand om te werven. De hoofdcoach van United zal het betreuren dat Manchester United er deze zomer niet in slaagde Goncalo Ramos binnen te halen, nadat de vedette op het WK de nieuwe held van Portugal werd.

Portugal manager Fernando Santos nam gisteravond de verrassende beslissing om Cristiano Ronaldo te laten vallen. Ramos werd verkozen boven Andre Silva. De 21-jarige knalde in het dak van het net om de score in goedkope voetbalshirts te openen voor Portugal en na de pauze scoorde hij nog twee keer; hij schoot uit een voorzet van Diogo Dalot zijn tweede en Portugals derde doelpunt binnen en maakte daarna met een knik over Yann Sommer een opvallende hattrick.

De aanvaller werd geholpen door een sterke ondersteunende ploeg, waaronder Bruno Fernandes van Manchester United. De twee lijken een band te hebben opgebouwd, getuige hun viering en uitwisseling na de wedstrijd. Zijn felle treffer toonde een combinatie van ambitie en talent, wat de interesse van Manchester United al heeft gewekt.

Met het vermogen om als spits, middenvelder en aanvallende middenvelder te spelen, zou Ramos een geweldige aanwinst zijn. In de Portugese hoogste klasse heeft de aanvaller ook een geweldig rendement gehaald uit zijn doelpunten. Zijn heldendaden zullen de roep om zijn handtekening waarschijnlijk alleen maar doen toenemen van clubs uit heel Europa, waarbij United spijt zal krijgen dat ze de trekker niet hebben overgehaald nadat ze hun interesse eerder deze zomer kenbaar hadden gemaakt.

Benfica is van plan om te onderhandelen over een nieuwe deal voor de aanvaller en hun urgentie zal alleen maar toenemen na zijn geweldige optreden tegen de Zwitsers gisteren. Ramos heeft het vermogen en het vertrouwen dat United nodig heeft in een jonge spits, en zijn vriendschap met Bruno Fernandes is een positief teken – net als de manier waarop hij de voorzet van Diogo Dalot opving om zijn tweede van de wedstrijd te scoren.

United zal Ramos’ progressie in de gaten hebben gehouden om te zien hoe hij presteerde op het WK, of hij in staat was om een stap hogerop te komen. Ramos hoopt de rest van het toernooi zijn plaats in de voorhoede van Portugal te behouden, nu ze zich voorbereiden op de laatste acht tegen Marokko, het enige Afrikaanse land op het WK van dit jaar.

Geef een reactie