Manchester United-legende hekelt “respectloze” doelpunten van Brazilië

Roy Keane hekelde de “respectloze” doelpuntenvieringen van Brazilië en zei dat het leek op kijken naar “Strictly Come Dancing” toen de WK-favorieten bij de laatste 16 tegen Zuid-Korea een voorsprong van vier doelpunten namen.

Brazilië voerde een show op in de eerste helft, met vier doelpunten van Vinicius Jnr, Neymar, Richarlison en Lucas Paqueta. De Zuid-Amerikaanse giganten vierden elk doelpunt door samen te dansen. Tite deed mee met de fiesta na de treffer van Richarlison, waarbij co-commentator McCoist klaagde dat “hij aan zijn bewegingen moet werken”.

Maar terwijl de voetbalwereld de kleurrijke vieringen van Brazilië omarmde, was Manchester United-legende Keane niet zo enthousiast. “Ik kan niet geloven wat ik zie, ik kan niet geloven wat ik zie, het is alsof ik naar Strictly [Come Dancing] kijk,” zei Keane woedend op ITV. “Ik hou hier niet van. Ik vind het helemaal niet goed.”

Graeme Souness sloot zich aan bij het oordeel van Keane en was net zo ziedend over het constante dansen na doelpunten. Maar talkSPORT’s Dean Ashton vindt dat mensen als Keane moeten oplichten.

Er was weinig sympathie voor Keane’s gebruikelijke vuur en zwavel van de Braziliaanse manager Tite. “Er zijn altijd slechte mensen die zullen zeggen dat het respectloos is,” zei hij. “Het was niet om onze tegenstanders te kleineren of op ze neer te kijken.” Brazilië had talloze mogelijkheden om te dansen in Stadion 974 omdat ze kwalitatief met kop en schouders boven de Aziatische minnetjes uitstaken.

Keane heeft het in ieder geval over één ding helemaal mis. Het is niet een routine uit Strictly Come Dancing, maar een dans die gestart is door de Braziliaanse popgroep Os Perseguidores. Het is iets wat Richarlison al een paar jaar doet, en hij legde het al in 2018 uit.

Geef een reactie