Mason Greenwood heeft zijn procesdatum vernomen nadat hij op borgtocht is vrijgelaten

Manchester United-voetballer Mason Greenwood (21) is opnieuw in vrijheid gesteld tot een hoorzitting op 10 februari volgend jaar. De procesdatum is vastgesteld op 27 november 2023. De voetballer wordt beschuldigd van poging tot verkrachting op 22 oktober 2021 en van aanranding met lichamelijk letsel in december 2021.

Greenwood werd op 31 januari gearresteerd op verdenking van verkrachting en aanranding, en op 1 februari verder gearresteerd op verdenking van aanranding en bedreiging met de dood. Hij werd in oktober op borgtocht vrijgelaten bij Manchester Minshull Street Crown Court en na een rechtszaak op maandag 10 februari opnieuw op borgtocht vrijgelaten onder dezelfde voorwaarden.

De 21-jarige speler verscheen maandag in het Minshull Street Crown Court in Manchester voor een hoorzitting. De voetballer, die een zwart pak, wit overhemd en zwarte stropdas droeg, sprak alleen om zijn naam en geboortedatum te bevestigen. Zijn zus en ouders waren beiden aanwezig bij de hoorzitting, die minder dan 10 minuten duurde. De rechtbank kreeg te horen dat het proces naar verwachting 10 dagen zal duren.

Binnen enkele uren nadat de beschuldigingen begin dit jaar online opdoken, werd Greenwood geschorst van spelen of trainen bij de club uit Old Trafford. Hij werd geboren in Bradford, ging op zesjarige leeftijd naar de jeugdopleiding van Manchester United en debuteerde op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal.

Greenwood werd ooit beschouwd als één van de meest opwindende en getalenteerde Engelse aanvallers van zijn generatie en speelde vier keer voor Engeland onder-21 en één keer voor het seniorenteam van Engeland, toen hij op 18-jarige leeftijd tegen IJsland speelde in de Uefa Nations League. Nadat het nieuws van de proeftijd bekend werd, lieten Manchester United-fans via Twitter weten dat de carrière van de jonge aanvaller wellicht voorbij is. “Greenwood’s toekomst is weg man. Zo slecht!” merkte een fan op Twitter op.

Greenwood scoorde in totaal 35 doelpunten in 129 Manchester United-optredens in alle competities. De jonge aanvaller droeg 12 assists bij in die periode van zijn spelerscarrière bij de Red Devils. De 21-jarige maakte zijn debuut als late invaller in United’s 3-1 overwinning tegen PSG in maart 2019, voordat hij twee maanden later zijn volledige debuut maakte in een thuiswedstrijd tegen Cardiff.

Geef een reactie