Anthony Martial verontschuldigt zich na ruzie op trainingsveld met academiespeler

Anthony Martial is betrokken geweest bij een ruzie met een jeugdspeler die Erik ten Hag na de Cristiano Ronaldo-saga nog meer hoofdpijn dreigde te bezorgen. De Franse aanvaller, die een plaats in de WK-selectie van zijn land misliep, zou vorige week tijdens een training onder leiding van Erik ten Hag in Carrington verwikkeld zijn geraakt in een boze woordenwisseling met zijn 18-jarige teamgenoot.

Na een stevige tackle van Dan Gore op Martial op Carrington, de trainingsbasis van de club, op woensdag zou de Fransman wraak hebben genomen, maar de 18-jarige weigerde terug te krabbelen. De twee moesten uit elkaar getrokken worden, waarbij Martial zijn excuses aanbood aan Gore na het incident. United-manager Erik ten Hag vertelde Gore dat spelers van het eerste elftal niet uitgedaagd mogen worden tijdens de training vanwege de kans op blessures. Gore voegde zich weer bij de training na de verontschuldiging van Martial en de training werd voortgezet.

Zoals gezegd heeft Frankrijk-baas Didier Deschamps besloten de geblesseerde Karim Benzema niet te vervangen in de WK-selectie. Martial behoorde tot de kandidaten om Benzema te vervangen naast Wissam Ben Yedder en Moussa Diaby, maar Deschamps zal geen van de genoemden meenemen. Volgens de Daily Mirror was Martial een van de weinige spelers die woensdag bij de eerste elftaltraining betrokken was, voordat hij een pauze kreeg. Daarom riep Ten Hag verschillende jongeren van de club op om mee te trainen met het resterende eerste elftal van United. Het rapport van The Mirror stelt dat de genoemde jeugdspeler in kwestie Dan Gore is.

Insiders van United benadrukken dat het een flitsende gebeurtenis was die gebruikelijk is bij een topclub, waar de druk om indruk te maken intens is. Gore wordt hoog gewaardeerd door Ten Hag en United’s academie staf. De United baas heeft een competitieve sfeer op de training aangemoedigd. Martial, die in de tweede helft van vorig seizoen werd uitgeleend aan Sevilla, heeft sinds zijn terugkeer bij United vier doelpunten gemaakt in zeven wedstrijden.

Martial bewees met zijn uitbarsting dat hij opvliegend is, wat Chelsea en Spurs een kans zou kunnen bieden. Maar er wordt verwacht dat hij de komende maanden een prominentere rol zal spelen voor Manchester United, nu de toekomst van Cristiano Ronaldo op Old Trafford op losse schroeven staat na zijn onthullende interview met Piers Morgan.

De Red Devils, die tijdens de WK-pauze met een kleine groep senioren werken, komen in de week voor Kerstmis weer in actie in competitieverband met Burnley in de vierde ronde van de Carabao Cup – met daarvoor nog een paar vriendschappelijke wedstrijden tegen Cadiz en Real Betis.

Geef een reactie