Cristiano Ronaldo wil verbluffende terugkeer naar Real Madrid

Cristiano Ronaldo wil naar verluidt een einde maken aan zijn nachtmerrie bij Manchester United en terugkeren naar Real Madrid. Zijn kritiek op Man United-manager Erik ten Hag en de club in het algemeen heeft het potentieel geopend voor een verhuizing in januari, waarbij de situatie tussen club en speler onverzoenlijk lijkt. Ronaldo’s vertegenwoordigers hebben de Portugese spits aangeboden aan het bestuur van Real Madrid, aldus Sports.

Ronaldo onthulde vorige week in een interview met Piers Morgan dat hij vond dat United hem had verraden. Sport zegt dat de Portugese ster zichzelf nu heeft aangeboden aan Real Madrid met een contract voor zes maanden, naar aanleiding van het interview. Madrid houdt zich ondertussen bezig met de blessure van Karim Benzema, die het WK dreigt te missen nadat hij tijdens de training voor Frankrijk een tik kreeg. Benzema, die negen jaar lang naast Ronaldo speelde in het Bernabeu stadion, was de afgelopen jaren een ster voor Madrid en won de 2022 Ballon d’Or trofee in de aanloop naar het WK.

Naar verluidt heeft Real Madrid echter besloten om Ronaldo niet te kopen, hoewel de Portugees een emotionele hereniging met de Spaanse reuzen nastreeft. Zoals gemeld door Football Espana, verklaarde Fabrizio Romano in zijn exclusieve column voor Caught Offside dat een deal niet wordt overwogen door Carlo Ancelotti. De Italiaan wil bouwen aan de toekomst en heeft laten doorschemeren terughoudend te zijn met het sluiten van contracten in het midden van het seizoen.

Man United wil Ronaldo’s contract zeven maanden eerder beëindigen zonder de 16 miljoen pond te betalen die hij naar verwachting zal verdienen in juni 2023. De club vindt dat Ronaldo met zijn kritiek zijn arbeidsvoorwaarden heeft geschonden. Ronaldo’s probleem is dat weinig clubs zijn salaris kunnen betalen. Hij verdient momenteel een half miljoen pond per week bij Manchester United.

Marca’s insiders geloven dat Chelsea, Atletico Madrid en Napoli meer waarschijnlijke bestemmingen zijn. Maar Atletico kan moeite hebben om zijn salaris te betalen omdat ze nog steeds proberen hun boeken in evenwicht te brengen na het verlaten van de Champions League in de groepsfase. Napoli en Sporting Lissabon zijn twee van de andere teams die een move voor de Portugees overwegen, terwijl Chelsea een oogje in het zeil houdt vanuit Engeland gezien zijn slechte doelpuntenvorm.

Hij is momenteel de topscorer van Real Madrid met 450 treffers in 438 optredens in het Santiago Bernabeu. Dat verbluffende record heeft er zeker toe bijgedragen dat de Spaanse ploeg vier Champions League-titels, twee LaLiga’s en nog meer onderscheidingen in de wacht sleepte. En na drie jaar bij Juventus te hebben gewerkt, tekende hij voor de tweede keer voor United. Dit is echter verreweg Ronaldo’s slechtste seizoen. Ook zijn er vraagtekens bij het effect dat hij in deze fase van zijn carrière op teams heeft, aangezien zowel Juventus als Manchester United sinds zijn komst stappen terug hebben gezet.

Geef een reactie