Cristiano Ronaldo onthult dat hij gigantische deal afsloeg om in Saoedi-Arabië te spelen

Cristiano Ronaldo heeft onthuld dat hij afgelopen zomer een deal van 305 miljoen pond voor een Saoedische club heeft afgeslagen omdat hij ‘gelukkig’ was bij Manchester United. De Portugese international is nog steeds bij Manchester United, ondanks de speculaties over zijn naam eerder dit jaar, en heeft nu onthuld dat hij de kans om de best betaalde voetballer ter wereld te worden heeft afgewezen.

De 37-jarige aanvaller zei dat hij van een niet nader genoemde club een tweejarig contract aangeboden had gekregen ter waarde van maar liefst 350 miljoen euro (305 miljoen pond). De Spaanse krant Marca beweerde dat de Saoedi-Arabische club Al-Hilal de superster van Manchester United een bod had gedaan. De Spaanse krant Marca meldde dat Al-Hilal de Portugese spits een tweejarige deal had aangeboden.

“Het is waar, ja het is waar … maar wat de pers blijft zeggen [sic], de rotzooi, is dat niemand me wil, wat helemaal verkeerd is,” vertelde hij Sky News Australia presentator Piers Morgan. Het nieuws dat Ronaldo een overstap van United afwijst, komt ironisch genoeg nadat verschillende clubs zich sindsdien van hem hebben gedistantieerd, zoals Manchester City, Bayern München en Sporting CP.

Ondanks het afwijzen van zo’n enorm salarispakket, benadrukte Ronaldo dat hij nog steeds gelooft dat hij op het hoogste niveau in de Premier League kan presteren. Zijn voormalige teamgenoot op Old Trafford, Gary Neville, zegt dat United “weet dat ze Ronaldo’s contract moeten beëindigen” naar aanleiding van het interview, maar de spits is niet van plan om te stoppen met spelen. De Portugese ster zei echter dat hij “100%” zijn schoenen zal ophangen als zijn nationale ploeg het toernooi in Qatar wint.

De 37-jarige begint aan wat zeker zijn laatste WK voor zijn land lijkt te worden, nu hij na een glansrijke carrière op jacht is naar de hoofdprijs die ontbreekt in zijn uitpuilende prijzenkast. Ronaldo, die in februari 38 jaar wordt, heeft een spectaculaire carrière achter de rug waarin hij vijf Ballon d’Ors won en een heleboel prijzen won met Manchester United, Real Madrid, Juventus en Portugal.

Hij zei dat zijn aartsrivaal Lionel Messi een “magische” speler is, en voegde eraan toe dat Messi en Frankrijklegende Zinedine Zidane waarschijnlijk de beste spelers ter wereld zijn, behalve hijzelf. Ze komen allebei naar hun vijfde WK en moeten allebei nog een titel winnen voor hun land, dus we zullen ze op hun best en met veel ambitie kunnen zien om hun enige onafgemaakte zaak te verwezenlijken. Succes voor Portugal op het WK zou Ronaldo zeker stof tot nadenken geven, evenals de kans om op het grootste podium uit het spel te stappen.

Geef een reactie