Bruno Fernandes houdt vol dat hij “geen probleem” heeft met Cristiano Ronaldo

Bruno Fernandes houdt vol dat hij “geen probleem” heeft met Cristiano Ronaldo, ondanks het explosieve interview van zijn Manchester United- en Portugese ploeggenoot waarin hij beweert dat hij zich verraden voelt door de club en geen respect heeft voor manager Erik ten Hag. In het tweedelige interview van Ronaldo met de tv-presentator, dat donderdagavond werd afgesloten, uitte hij zware kritiek op United, de eigenaren en manager Erik ten Hag.

De middenvelder werd gefilmd toen hij voor de training de kleedkamer van Portugal binnenliep, terwijl de nationale ploeg haar voorbereidingen op het WK in Qatar opvoerde, toen hij United-collega Ronaldo zag. Maar Fernandes heeft hun interactie gebagatelliseerd en zegt dat audio van de beelden bewijst dat ze een grap deelden.

Ronaldo was afwezig met een buikgriep toen Portugal donderdag in Lissabon zijn voorbereiding op het WK voortzette met een 4-0 overwinning op Nigeria. Fernandes scoorde twee keer in de overwinning en benadrukte na afloop dat al zijn aandacht uitgaat naar het toernooi in Qatar. “Ik heb het interview niet gelezen”, zei Fernandes tegen Sky Sports. “Zoals ik al eerder zei, gaat het nu om de nationale ploeg. Het is Portugal. We moeten gefocust zijn op het WK.”

United zei dat ze de opmerkingen van de Portugese spits zouden bespreken na vaststelling van de volledige feiten, maar bronnen hebben ESPN verteld dat Ten Hag niet gelooft dat hij weer met Ronaldo kan werken. Ronaldo’s interview heeft de krantenkoppen gehaald over een aantal verschillende onderwerpen in verband met United, maar het zal voor de getrouwen op Old Trafford een opluchting zijn dat er op zijn minst geen kwade gevoelens zijn tussen twee van de meest spraakmakende spelers van de club.

Ronaldo zegt dat hij zich “geprovoceerd” voelde door Ten Hag nadat hij vorige maand tegen Tottenham weigerde op te komen en Old Trafford voortijdig verliet. Ronaldo werd vorig jaar de meest productieve internationale doelpuntenmaker aller tijden en heeft er maar liefst 117 gemaakt in 191 caps voor Portugal. Slechts drie maanden voor zijn 38e verjaardag is Ronaldo nog steeds een steunpilaar aan zijn zijde.

Eerder deze week erkende medespeler Raphael Varane dat het interview gevolgen had voor de ploeg. “Natuurlijk heeft het invloed op ons,” vertelde Varane, die is geselecteerd in de Franse selectie voor het WK in Qatar, aan de Franse radiozender Europe1. “We volgen wat er gebeurt en wat er gezegd wordt. Het binnenlandse seizoen van United wordt hervat op 21 december, wanneer Burnley op bezoek komt op Old Trafford om te strijden voor een plek in de kwartfinales van de Carabao Cup.

Geef een reactie