Erik ten Hag vertelt Man United dat Cristiano Ronaldo nooit meer voor hen mag spelen

Erik ten Hag heeft de bazen van Manchester United ‘verteld dat Cristiano Ronaldo nooit meer voor hen moet spelen’ na zijn bomvolle interview met Piers Morgan. Ronaldo vertelde Morgan dat hij Ten Hag niet respecteert en problemen heeft gehad met andere leidinggevenden bij de club. De opmerkingen van de Portugese international schokten de voetbalwereld en betekenden waarschijnlijk het einde van zijn Man United-carrière, hoewel hij onder Ten Hag toch slechts een bijrol speelde.

Ten Hag vergaderde maandag met medevoorzitter Joel Glazer, chief executive Richard Arnold en voetbaldirecteur John Murtough over de gevolgen van Ronaldo’s explosieve interview met Piers Morgan. Er werd verwacht dat de nasleep meedogenloos zou zijn van de kant van de Rode Duivels. Maar de club heeft bevestigd dat ze zullen wachten tot het interview volledig is uitgezonden voordat ze beslissingen nemen.

ESPN heeft gemeld dat Ten Hag zijn gezinsvakantie heeft uitgesteld in verband met Ronaldo’s verbijsterende interview en heeft geëist dat de 37-jarige nooit meer voor de club speelt. De Premier League wordt pas over ruim een maand hervat in verband met het WK in Qatar, wat United ruim de tijd geeft om de situatie uit te zoeken.

Volgens ESPN heeft Ten Hag Man United nu verteld dat Ronaldo nooit meer het shirt mag dragen, nadat hij maandag heeft gesproken met medevoorzitter Joel Glazer, chief executive Richard Arnold en voetbaldirecteur John Murtough. Ronaldo heeft een contract van meer dan 500.000 pond per week tot het einde van het seizoen, maar op Old Trafford heerst het gevoel dat het bijna onmogelijk is om de 37-jarige na het WK van 2022 in Qatar weer bij de selectie te betrekken.

Ronaldo is twee keer gestraft door Ten Hag sinds de Nederlander Ralf Rangnick verving als manager. De eerste keer werd hij bestraft nadat hij voortijdig was weggelopen tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Rayo Vallecano in juli. Hoewel Ten Hag nog steeds denkt dat een gemotiveerde Ronaldo een positieve bijdrage kan leveren in de tweede helft van het seizoen, is hij ‘niet bereid’ om de eenheid binnen de ploeg op te offeren door de Portugese international te behouden.

Ronaldo keerde in augustus 2021 terug op Old Trafford na negen jaar afwezigheid van de club waar hij uitgroeide tot een wereldwijde superster, maar zijn tweede ambtstermijn is teleurstellend. De ex-Real Madrid en Juventus man zou aan het einde van het seizoen als vrije speler vertrekken als er in januari geen akkoord wordt bereikt, en Man United zou juridisch advies inwinnen alvorens een beslissing te nemen. In de tussentijd heeft Ronaldo de bazen van de club laten weten dat hij niet bereid is om de eenheid binnen het team op te offeren om de Portugese international te huisvesten en dat hij bereid is om hem te zien vertrekken.

Geef een reactie