Manchester United zou Cristiano Ronaldo’s contract kunnen beëindigen, volgens arbeidsrechtadvocaten

Nu het stof op Old Trafford is neergedaald na de eerste schok van het zeer kritische interview van Cristiano Ronaldo, zijn leidinggevenden van de club druk bezig met het onderzoeken van hun opties voor de volgende stap in het oplossen van een steeds giftiger wordende situatie. De vijfvoudig Ballon d’Or winnaar zou door Manchester United ontslagen kunnen worden, volgens vooraanstaande arbeidsrechtadvocaten.

Ronaldo zei dat hij Ten Hag niet respecteerde en beweerde dat een aantal personen bij United probeerde hem uit de club te krijgen. Het kwam niet als een verrassing, aangezien Ronaldo dit seizoen in consistente wedstrijden op de bank is gelaten en er duidelijk enige spanning achter de schermen is geweest. Ronaldo noemt ook zijn teleurstelling over de staat van de club als geheel, en beweert dat er in de 12 jaar dat hij weg is van Old Trafford niets is veranderd op het gebied van “technologie en infrastructuur”.

Het was het hoogtepunt van wat zonder twijfel het moeilijkste jaar uit het professionele leven van de Portugees is gebleken: zijn terugkeer naar Manchester United lijkt met de dag meer en meer op een vergissing. Ronaldo werd voor het begin van het seizoen in verband gebracht met een vertrek van Old Trafford. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes voerde gesprekken met verschillende clubs om mogelijke kansen te peilen.

Het belangrijkste voor United is vast te stellen in hoeverre Ronaldo door zijn opmerkingen zijn contract schendt en wat zij als gevolg daarvan kunnen doen. Enkele arbeidsrechtadvocaten stellen dat Ronaldo’s opmerkingen een uitdrukkelijke clausule van het spelerscontract van de Premier League schenden en dat de club het recht heeft zijn contract te beëindigen. De Red Devils zullen echter wachten tot ze de volledige video hebben bekeken om de beslissing definitief te maken.

Volgens voetbaladvocaat David Seligman “zou United het contract kunnen beëindigen, maar de registratie van de speler behouden met het oog op compensatie indien de beëindiging wordt veroorzaakt door Ronaldo’s gedrag”. De gespecialiseerde sport- en media-advocaat Stephen Taylor Heath verklaarde op Sky Sports echter dat United zal bespreken of dat gedrag neerkomt op grof wangedrag. En de echte vraag is of de opmerkingen de club in diskrediet brengen.

Voetbaladvocaat David Seligman meent dat United Ronaldo’s contract zou kunnen beëindigen, maar voorkomen dat hij zich aansluit bij een andere ploeg. Met het WK in Qatar voor de deur hebben de Red Devils tot zes weken de tijd om te beslissen hoe ze de situatie met hun nummer 7 willen aanpakken.

Geef een reactie