Gary Neville en Wayne Rooney zijn ‘niet mijn vrienden’, verklaart Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft Gary Neville ervan beschuldigd zijn naam te gebruiken om zijn TV profiel op te krikken en verklaarde dat hij en Wayne Rooney “niet mijn vrienden” zijn. De Portugese superster beschimpte zijn voormalige teamgenoot van Man United in een explosief Talk TV interview met Piers Morgan: “We gaan nooit samen eten.”

Ronaldo legde uit waarom hij Gary Neville op het veld uitschold en richtte zich ook op Rooney. “Piers, ik begrijp het niet, je zou deze vraag aan hem (Wayne Rooney) moeten stellen, maar ik weet het niet. Ik weet niet waarom hij me zo bekritiseerde”, aldus de 37-jarige. Ronaldo heeft in het interview zijn voormalige teamgenoot uitgescholden, waarbij hun vete teruggaat tot opmerkingen van de huidige D.C United-manager over Lionel Messi.

Rooney was kritisch over Ronaldo’s houding in het lopende seizoen bij Manchester United. Ronaldo werd met name uit de selectie gezet omdat hij weigerde op te komen tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Ronaldo is gedurende de hele campagne 2022-23 zwaar bekritiseerd door fans en pundits. De aanvaller wilde de club in de zomer verlaten, maar bleef uiteindelijk toch.

Neville en Rooney hebben beiden in de afgelopen weken kritiek geuit op de Portugees vanwege zijn schijnbaar recalcitrante en vaak steeds nukkiger wordende gedrag. Op de vraag of Neville zijn naam had gebruikt om aandacht te krijgen, antwoordde hij echter: “Ik denk dat ze daar misbruik van maken omdat ze niet dom zijn.” Eind vorige maand negeerde hij Neville live op tv – hij negeerde de ex-Red Devils-aanvoerder tijdens de warming-up voor een wedstrijd tegen West Ham.

Ronaldo heeft een reputatie om mensen die hem niet meer steunen te negeren. Zo gaf hij Gary Neville geen hand nadat deze had gezegd dat hij het beste de rode kant van Manchester kon verlaten. Naast zijn opmerkingen over Rooney en Neville, richtte Ronaldo zich ook tot Ten Hag, wiens bewind samenviel met het volledig verbranden van zijn relatie met de club. De vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar kan gevolgen ondervinden voor zijn woorden in het interview wanneer hij na het WK terugkeert bij United. Naarmate het interview vordert, kunnen we alleen maar aannemen dat meer ex-teamgenoten zich uit Ronaldo’s WhatsApp-contacten zullen laten verwijderen.

Geef een reactie