Manchester United geeft verklaring af over explosief interview Cristiano Ronaldo

Nadat een fragment van Cristiano Ronaldo’s explosieve interview met Piers Morgan op 13 november werd vrijgegeven, zei Manchester United dat de club gefocust blijft op het seizoen. Ronaldo bekritiseerde United en beschuldigde hen van pogingen om hem uit de club te dwingen tijdens een interview met Piers Morgan dat later deze week in zijn geheel wordt uitgezonden.

Een verklaring van de club luidt: “Manchester United neemt kennis van de media-aandacht met betrekking tot een interview door Cristiano Ronaldo. De club zal haar reactie overwegen nadat de volledige feiten zijn vastgesteld.

“Onze focus blijft liggen op de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen en het voortzetten van het momentum, het geloof en de saamhorigheid die worden opgebouwd onder de spelers, manager, staf en fans.”

De Portugese ster zei dat hoofdtrainer Erik ten Hag en anderen hem weg willen hebben van Old Trafford, in fragmenten van een 90 minuten durend interview met Piers Morgan Uncensored, dat volgende week wordt uitgezonden op TalkTV. Ronaldo heeft de afgelopen maanden in het middelpunt van de belangstelling gestaan, waarbij zijn toekomst bij Manchester United regelmatig in twijfel werd getrokken. In sommige gevallen heeft hij zichzelf niet geholpen, zoals toen hij weigerde als invaller te komen en een wedstrijd vroegtijdig verliet. De Portugees haalde echter uit naar de club omdat die hem “verraadde” en hem het gevoel gaf een “zwart schaap” te zijn, dat de schuld kreeg van alles wat er misging op Old Trafford.

Ronaldo beschuldigde United er verder van geen empathie te tonen toen zijn dochter ziek was en zei dat er weinig vooruitgang is geboekt sinds zijn vertrek in 2009. Hij beschuldigde United er verder van geen empathie te hebben toen zijn dochter ziek was en zei dat er weinig vooruitgang is geboekt sinds zijn vertrek in 2009. 90min meldde maandag dat United woedend is over hoe de 37-jarige zich heeft gedragen en dat de familie Glazer wil dat de zaak zo snel mogelijk wordt opgelost door CEO Richard Arnold. Ondertussen zullen United-fans hopen om meer te horen in de nabije toekomst, want enige actie tegen Ronaldo is zeker nodig vanwege de sterke bewoordingen van zijn interview.

Ronaldo’s groeiende spanning met United komt na de overwinning op Fulham op 13 november, hun laatste wedstrijd voordat de competitie zes weken pauzeert voor het WK. Het interview wordt uitgezonden aan het begin van een pauze van vijf en een halve week tussen de wedstrijden van United, omdat Ronaldo deze week naar het WK in Qatar vertrekt.

Ten Hag zal op korte termijn gesprekken voeren met de leiders van United over hoe om te gaan met Ronaldo. Naar verluidt is de ploeg van United klaar om de 37-jarige terug te zien, omdat hij een destabiliserende factor is geworden in een opleving van de club. Voormalig Liverpool-verdediger en tv-analist Carragher denkt dat Ronaldo probeert zijn vertrek van Old Trafford te regelen, nadat hij daar in de zomer niet in slaagde. “Hij wil ontslagen worden, dat lijkt me duidelijk”, zei Carragher tegen Sky Sports News.

Ronaldo staat tot juni onder contract bij Man Utd, hoewel zijn directe toekomst nu ernstig in twijfel wordt getrokken. De Portugese international heeft 346 keer gespeeld bij de club. Dit seizoen waren dat er slechts 16, waarvan zes als invaller. Ronaldo heeft drie doelpunten gemaakt. Hij begon vier van United’s 14 Premier League wedstrijden dit seizoen, met slechts één doelpunt.

Fabrizio Romano reageerde op de bommelding van Ronaldo in zijn interview en maakte duidelijk dat hij vond dat het einde nabij was voor Ronaldo en United. De transfernieuws expert voegde eraan toe dat MUFC in januari zeker op zoek zal gaan naar een spits om Ronaldo te vervangen.

Geef een reactie