Een ‘kogelvrije’ Cristiano Ronaldo verdedigt de timing van zijn interview met Piers Morgan

Portugal-aanvoerder Cristiano Ronaldo heeft de timing van zijn interview met Piers Morgan verdedigd door verslaggevers maandag te vertellen dat het “de concentratie en focus van de kleedkamer niet zal verstoren” in de aanloop naar het WK. Ronaldo zei voor het eerst sinds het interview in het openbaar dat hij geen spijt had van de timing, ondanks de gevolgen voor de voorbereidingen van Portugal op het WK in Qatar.

Een uitdagende Ronaldo beweerde maandag voor het eerst sinds Manchester United hem wilde ontslaan vanwege zijn interview met Piers Morgan in het openbaar te spreken. In zijn interview met Piers Morgan op TalkTV bekritiseerde de 37-jarige United en manager Erik ten Hag, voor wie de speler zegt “geen respect” te hebben, terwijl hij ook zei dat hij “verraden” was door de club. “Ik hoef me geen zorgen te maken over wat anderen denken – ik praat wanneer ik wil,” zei hij.

“De sfeer is uitstekend, geen problemen, we zijn volledig gefocust,” zei Ronaldo nadat hij journalisten had opgeroepen niet langer naar hem te vragen. Ronaldo, die aan zijn vijfde en waarschijnlijk laatste WK begint, was geschorst voor het 1-1 gelijkspel van de Premier League-club bij Chelsea, nadat hij vorige maand weigerde in te vallen tegen Tottenham. Hij beschreef zichzelf als “kogelvrij en ijzersterk” tijdens zijn persconferentie voor de wedstrijd op het WK.

Manchester United kondigde vrijdag aan dat het “passende stappen heeft ondernomen” als reactie op Ronaldo’s interview. The Guardian en The Athletic citeren beide bronnen die zeggen dat de club advocaten heeft aangesteld en juridische stappen overweegt tegen Ronaldo. Ze hebben de eerste stappen gezet om de rest van Ronaldo’s contract, dat 16 miljoen pond aan lonen zou hebben opgeleverd, op te zeggen.

Ronaldo miste vorige week het oefenduel van Portugal met Nigeria, maar heeft sinds zijn aankomst in Qatar gewoon getraind. Sinds zijn aankomst in Qatar op vrijdag traint hij zoals gewoonlijk met zijn teamgenoten en hij verklaarde dat hij zich in vorm voelt. Ronaldo verwierp ook suggesties van een breuk met teamgenoot Bruno Fernandes nadat er vorige week beelden waren vrijgegeven van wat een ijzige woordenwisseling tussen de twee leek.

Portugal opent zijn Groep H-campagne donderdag tegen Ghana, voordat het tegen Uruguay en Zuid-Korea speelt. Ronaldo, die in 2003 zijn debuut maakte in Portugal, is klaar om deel te nemen aan zijn vijfde WK. Hij is de topscorer aller tijden in het internationale mannenvoetbal met 117 treffers in 191 wedstrijden. Ronaldo maakte geen deel uit van het Portugese team dat de Super Eagles van Nigeria met 4-0 versloeg in hun laatste pre-World Cup wedstrijd in Lissabon. “We zullen uiteindelijk zien wie het beste team is, maar ik geloof dat Portugal het beste team is op dit WK. Maar we moeten het op het veld laten zien”, voegde hij eraan toe.

Geef een reactie