Cristiano Ronaldo moet Manchester United verlaten na explosief interview

Cristiano Ronaldo heeft Manchester United met “wederzijds goedvinden” verlaten nadat hij in een interview ernstige beschuldigingen had geuit, waarmee een schandelijk einde kwam aan een uiterst succesvolle carrière bij de club. In een korte verklaring zei United dat de beslissing, een week nadat Ronaldo een explosief tv-interview gaf over zijn frustraties bij de club, met wederzijds goedvinden is genomen.

De beëindiging komt twee dagen voordat Portugal en Ronaldo hun eerste wedstrijd van het WK 2022 spelen en nadat Ronaldo in een televisie-interview in Engeland slecht sprak over Manchester United. Een verklaring van de club op dinsdag luidde: “Cristiano Ronaldo verlaat Manchester United met wederzijds goedvinden, met onmiddellijke ingang.”

Maandag ging Ronaldo in een persconferentie op de trainingsbasis van Portugal in de buitenwijken van Doha in op de timing van het interview. Het was niet meteen duidelijk waar hij terecht zou komen nadat hij er in de zomer niet in slaagde een overstap naar een Champions League-club te maken.

Dit was Ronaldo’s tweede verbintenis met Man U — hij speelde eerder voor de Rode Duivels van 2003-09 … voordat hij in 2021 weer bij de club kwam. Zijn vertrek is met wederzijds goedvinden overeengekomen, maar Sportsmail kan onthullen dat United geen compensatie heeft betaald voor de resterende zeven maanden van zijn contract van 500.000 pond per week op Old Trafford.

In zijn eerste periode bij United, tussen 2003 en 2009, won Ronaldo de Champions League, drie Premier Leagues, de FA Cup, twee League Cups en de Fifa World Player of the Year award. Met zijn vertrek bij United eindigt de tweede periode van de 37-jarige bij de club echter bitter en teleurstellend, nadat hij dit seizoen slechts één keer scoorde in tien optredens in de Premier League.

Nu hij naar verluidt geen speler van Manchester United meer is, is Ronaldo een vrije speler en vrij om zijn nieuwe club te kiezen. Maar het is niet eenvoudig om te zien welke grote clubs geïnteresseerd zouden zijn in zijn diensten. Ronaldo is in Qatar om zich voor te bereiden op zijn eerste wedstrijd op het WK, waarbij Portugal het donderdag opneemt tegen Ghana. Zijn mogelijk laatste jacht op een WK-titel begint donderdag tegen Ghana.

Ondertussen heeft Ronaldo ook het vertrek bevestigd, zei hij: “Ik hou van Manchester United en ik hou van de fans, dat zal nooit veranderen. Het voelt echter als het juiste moment voor mij om een nieuwe uitdaging te zoeken.” Nu de zaak is afgehandeld, kan Ronaldo als free agent op zoek naar een nieuwe club en kan United in de transferwindow van januari een vervangende spits opstellen.

Geef een reactie