Manchester United zal Randal Kolo Muani waarschijnlijk niet tekenen in januari

Voor Manchester United zou het moeilijk kunnen worden om in januari een transfer rond te krijgen voor Eintracht Frankfurt spits Randal Kolo Muani, aldus Fabrizio Romano in zijn Daily Briefing. United is in de markt voor een spits in deze periode. Door het vertrek van Cristiano Ronaldo heeft Erik ten Hag een tekort aan centrumspitsen.

Volgens Fabrizio Romano moeten de Red Devils echter “ongeveer” 70 miljoen pond betalen om de spits te halen. Na zijn indrukwekkende optredens op het WK, waarbij hij met name scoorde in de halve finale en de aanzet gaf tot de onfortuinlijke wederopstanding van Frankrijk in de finale, heeft de voormalige Nantes-man zijn profiel naar nieuwe hoogten zien stijgen.

Kolo Muani scoorde tegen Marokko in de met 2-0 gewonnen halve finale en kwam daarna heel dicht bij de overwinning in de finale tegen Argentinië met zijn late schot dat op heroïsche wijze werd gered. Hij floreerde ook in Europa en scoorde in 2-1 overwinningen op Marseille en Sporting, waardoor het Waldstadion voor het eerst in de geschiedenis van Frankfurt Champions League knock-out voetbal kreeg. Dit seizoen heeft hij vijf doelpunten en negen assists in 14 Bundesliga wedstrijden, meldt WhoScored, 14 doelpunten bijdragen in 14 wedstrijden.

Manchester United heeft een echt gebrek aan dekking in de aanval, met Anthony Martial als belangrijkste optie door het midden. De fans van MUFC zouden Kolo Muani zeker verwelkomen, maar dat moet misschien wachten tot het volgende transferwindow. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit niet de sterkste frontlinie is en het gebrek aan diepte is een punt van zorg nu United ernaar streeft in de top vier van de Premier League te eindigen.

De 24-jarige speler kwam echter pas afgelopen zomer bij Frankfurt en wil graag tot het einde van het seizoen bij de club blijven. Er wordt ook gezegd dat hij liever in Duitsland blijft en zich aansluit bij Bayern München. De Beieren hebben hun interesse getoond aan de entourage van de speler, maar in tegenstelling tot de Premier League is een bod nog niet aan de orde.

Muani staat bij Frankfurt onder contract tot 2027, en er zou een grote som voor nodig zijn om hem al na een paar maanden te gelde te maken. United zal sowieso tot de zomer moeten wachten, en in die maanden kan de tijd beter worden besteed aan het analyseren van zijn prestaties om te zien of hij zijn sterke vorm kan voortzetten, en hoe hij reageert op zijn WK-uitbraak.

Geef een reactie