Cristiano Ronaldo ondergaat medische keuring voor verhuizing 75 miljoen dollar per jaar

De Saoedi-Arabische club Al Nassr heeft een medische keuring gepland voor Cristiano Ronaldo in afwachting van de ondertekening van de recordgoalscorer in het internationale mannenvoetbal, aldus een bron bij de club aan CBS Sports. Ronaldo is nog steeds op zoek naar een nieuwe club na zijn vertrek bij Manchester United voor het WK, en het ziet ernaar uit dat hij op tijd voor de januarizaal zijn volgende stap zal zetten.

Het contract van Ronaldo bij Manchester United werd vorige maand ontbonden nadat hij een bombastisch interview gaf aan Piers Morgan waarin hij de club en manager Erik ten Hag bekritiseerde. Al Nassr is de eerste gegadigde voor Ronaldo’s handtekening, terwijl agent Jorge Mendes er niet in is geslaagd om gegadigden in Europa te vinden. Ronaldo zou een bod van 173 miljoen pond per jaar op tafel hebben liggen, maar SunSport heeft begrepen dat hij nog moet beslissen of hij zich al dan niet bij de club wil aansluiten.

Het optimisme in Riyad is echter groot dat de club een contract binnenhaalt dat als een grote coup voor het voetbal in de regio zou worden gezien. De club staat momenteel bovenaan in de Saudi Pro League, op zoek naar de eerste titel sinds 2019. Ronaldo zal 75 miljoen dollar per jaar (62 miljoen pond) verdienen als hij ingaat op het aanbod van Al-Nassr en hun goedkope voetbalshirts, terwijl de beeldrechten en andere steunbetuigingen dit bedrag aanzienlijk kunnen doen stijgen tot ongeveer 173 miljoen pond per jaar.

Het schijnt dat de algemene voorwaarden van Ronaldo’s contract met Al Nassr al zijn overeengekomen en dat het aan hem is of hij de formaliteiten van de verhuizing wil afronden. De formaliteiten zouden al geregeld zijn en Ronaldo zou een grote rol krijgen bij het leiden van Al-Nassr en bij het mogelijke bod van Saoedi-Arabië om in 2030 het wereldkampioenschap voetbal te organiseren.

Bij Al-Nassr zou Ronaldo ook een grote rol krijgen in het bestuur van de club, die zich desgewenst zou uitstrekken tot de benoeming van de manager. Al-Nassr wordt momenteel geleid door Rudi Garcia, die eerder Lille, Roma en Marseille coachte tijdens zijn periode in Europa. Garcia zal hopen dat Ronaldo dat recht niet uitoefent als hij een overstap naar Saoedi-Arabië maakt.

Geef een reactie