Manchester United viert vijfde ongeslagen wedstrijd tegen Bournemouth

Manchester United heeft zijn perfecte reeks sinds het WK voortgezet met een 3-0 overwinning op Bournemouth op dinsdag.

Casemiro scoorde in de eerste helft en Luke Shaw voegde vlak na de pauze de tweede van United toe, waarna Marcus Rashford er in de slotfase nog een aan toevoegde om een indrukwekkende overwinning te bezegelen. Alle drie zijn kanshebbers voor de United speler van de maand voor december, en het trio zorgt ervoor dat het een spannende wedstrijd wordt.

Die overwinning betekent dat de Reds nu vijf wedstrijden ongeslagen zijn, met overwinningen op Burnley en Nottingham Forest sinds de herstart in december. De mannen van Erik ten Hag staan nu vijf punten voor op vijfde klasser Tottenham en op gelijke hoogte met derde klasser Newcastle, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.

De supporters verkozen Casemiro tot man van de wedstrijd en ook zijn teamgenoten waren onder de indruk. Hij is sinds het WK alle vier wedstrijden in een rood goedkope voetbaltenues begonnen, en zal waarschijnlijk een pauze krijgen in een van de twee bekerwedstrijden, met daarna wedstrijden tegen Manchester City en Arsenal.

Met Raphael Varane, Lisandro Martinez en Casemiro hebben ze drie van de beste verdedigers in de competitie. De ploeg is voorlopig ook relatief gezond, en Rashford is in vorm na vier wedstrijden op rij te hebben gescoord. “Ik ben blij met het resultaat, vandaag was het niet onze beste wedstrijd”, zei Ten Hag. “We moeten eerlijk zijn, we speelden als team niet zo slim.”

Het doelpunt van Rashford was tevens zijn elfde van het seizoen in alle competities. De aanvaller werd voor de wedstrijd uit de opstelling gehaald omdat hij zich had verslapen en een teambespreking had gemist. Hij onthulde een nieuwe bijnaam voor Casemiro na zijn laatste optreden en noemde hem ‘The Rock’. Op de vraag waarom hij dacht dat Real Madrid bereid was om Casemiro in de zomer te laten vertrekken, kon Ten Hag alleen maar glimlachen en antwoorden: “Ik ben blij dat ze dat gedaan hebben.”

Geef een reactie