Manchester United wil Cristiano Ronaldo vervangen door spits van Bayern München

Manchester United wil Eric Maxim Choupo-Moting van Bayern München contracteren om Cristiano Ronaldo in januari te vervangen, aldus Florian Plettenberg van Sky Germany.

Het is geen geheim dat United nog een centrale spits nodig heeft, nu Ten Hag zijn wederopbouw bij de club wil voortzetten. Ongeacht zijn capriolen buiten het veld wordt Ronaldo in februari 38 jaar en de club moet een langetermijnoplossing vinden. Eric Choupo-Moting uit Kameroen is een van de sterren van de laatste weken in de voetbalwereld. De aanvaller heeft nu in zeven opeenvolgende wedstrijden gescoord voor Bayern München. Hij heeft zijn beste seizoensscore voor Bayern al in acht wedstrijden overtroffen, nadat hij door Julian Nagelsmann aan de kant werd gezet.

De United-Ronaldo saga lijkt langzaam tot een einde te komen nu de club bereid is de aanvaller te laten vertrekken. Als je Man Utd dit seizoen bekijkt, is het duidelijk dat ze beter presteren als Ronaldo er niet bij is. Ronaldo mag dan worden beschouwd als de beste doelpuntenmaker aller tijden en zijn sensationele rendement van meer dan 800 getuigt daarvan, maar hij vindt nu meer de hoofden van wegduikende supporters dan de bovenhoek.

De bazen van Man United lijken te verwachten dat Choupo-Moting in januari Bavaria zal verlaten, omdat zijn contract in de zomer van 2023 afloopt.

Sky Sports Duitsland verslaggever Florian Plettenberg beweert dat United een aanvraag heeft ingediend voor de spits. Maar de journalist voegt eraan toe dat de voormalige Stoke-speler bij Bayern zal blijven en dat de Duitse kampioenen na het WK contractbesprekingen met de spits zullen beginnen. Hasan Salihamidzic, sportief directeur van Bayern, vertelde dezelfde media dat ze Choupo-Moting graag willen behouden, omdat hij “als ‘9’ veel in het team brengt”. Dus hij kan de ogenschijnlijke interesse van United gebruiken om een beter salaris te krijgen bij Bayern, aangezien hij in ‘gesprek’ zal zijn over een nieuw contract zodra het WK voorbij is.

Gezien Ronaldo’s moeilijkheden voor het doel deze campagne is het geen verrassing dat Erik ten Hag op zoek is naar vervangers. Maar het lijkt erop dat Ten Hag opnieuw de boot zou kunnen missen, omdat Choupo-Moting zijn contract met Bayern wil verlengen. De veteraan verdient momenteel naar schatting 60.000 pond per week.

Geef een reactie