Erik ten Hag geeft oordeel over vraagstuk waar Marcus Rashford te spelen

Erik ten Hag heeft zijn mening gegeven over de vraag waar Marcus Rashford moet worden opgesteld, nadat de Engelsman in de nederlaag tegen Aston Villa op rechts werd ingezet. Met de huidige afwezigen onder de voorwaartsen, met name Antony en Jadon Sancho, hoewel Anthony Martial in Aston Villa terugkeerde van een blessure, opereerde onze no.10 rechts van een aanvallende drietal in Villa Park, achter enige spits Cristiano Ronaldo.

Er was een tijd dat Rashford zichzelf zag als centrale spits, maar dit seizoen werd hij vaker gezien als nr. 9, terwijl hij in de laatste wedstrijd van United in de Premier League tegen Aston Villa naar de rechterflank werd verplaatst. De 3-1 nederlaag van Manchester United tegen Aston Villa werd gekenmerkt door slechte prestaties van een aantal spelers, maar vooral Rashford had het moeilijk.

Ten Hag heeft zijn wissels dit seizoen consequent goed uitgevoerd, maar zijn wissels hinderden de ploeg deze keer, waardoor United in San Sebastian niet in staat was het tweede doelpunt te maken dat nodig was om de Europa League-groep te winnen. De hoofdcoach gebruikte Rashford vanaf rechts tegen Villa, maar hij weet dat dat niet de plek is waar je het beste uit hem haalt. ”De beste positie voor [Marcus] Rashford is de nummer negen of inkomend vanaf links.” zei Ten Hag.

Het uitvallen van Sancho en Antony beperkt duidelijk hun mogelijkheden, en de baas is zich daar natuurlijk van bewust. Rashford scoorde zijn 100ste doelpunt voor zijn jeugd in de 1-0 overwinning op West Ham United en is de laatste tijd in vorm. Het was niet voor niets dat Rashford het moeilijk had, want hij probeerde drie keer te dribbelen, waarvan twee keer met succes. Hij nam deel aan een opmerkelijke 12 duels – tien op de grond en twee in de lucht – waaruit blijkt dat hij zeker betrokken raakte.

Rashford sprak over zijn veelzijdigheid en dat is duidelijk iets wat Ten Hag waardeert, want hij experimenteerde de afgelopen week verrassend genoeg met hem als aanvallende middenvelder. Zelfs Ten Hag lijkt niet zeker te weten waar Rashford op regelmatige basis moet worden ingezet. De veelzijdigheid doet de academicus van de Rode Duivels weinig goeds nu hij de vonk wil terugvinden die tijdens de campagne 2021-22 verloren is gegaan.

Vooral Rashford heeft het na een paar moeilijke seizoenen weer naar zijn zin bij United en profiteert van de samenwerking met Ten Hag en Steve McClaren, een van de assistenten van de Nederlander. Rashford is nog relatief jong, maar hij is in staat om de talisman te zijn voor zowel club als land en heeft het grootste deel van zijn carrière nog voor zich.

Geef een reactie