Manchester United verslaat Aston Villa en boekt plaats in vierde ronde Carabao Cup

Manchester United heeft op Old Trafford met een 4-2 overwinning op Aston Villa zijn plaats in de vierde ronde van de Carabao Cup veiliggesteld. Nadat Villa zondag in de Premier League met 3-1 was verslagen, nam United revanche door tweemaal op achterstand te komen en de ploeg van Unai Emery te verslaan. De twee clubs produceerden voor de pauze een saaie wedstrijd en na de rust een klassieke bekerthriller met zes doelpunten, die eindigde met de wervelende invaller Alejandro Garnacho die Bruno Fernandes en Scott McTominay naar de laatste 16 bracht, waar de ploeg van Erik ten Hag het opneemt tegen Burnley.

Christian Eriksen was zich in de rust aan het opwarmen, door passes te geven aan Anthony Elanga, en de tweede helft was amper 10 minuten oud toen Erik ten Hag hem bij het begin van zijn warming-up kort in de luren legde. De aanval van United was onevenwichtig met twee linkervleugelspelers en twee nrs.10, een kwartet ondersteund door de beperkte as van Scott McTominay en Fred. De laatste maakte plaats voor Eriksen. Villa leidde tweemaal via Ollie Watkins en een eigen doelpunt van Diogo Dalot in een spannende tweede helft die volgde op een wanhopige eerste helft. Maar ze hadden geen antwoord op de directe loopacties van Garnacho. De Argentijnse buitenspeler werd de jongste United-speler die twee assists in een wedstrijd kreeg.

Scott McTominay voegde daar in de slotfase nog een vierde aan toe voor Erik ten Hag, na een briljante aanval van de opwindende Alejandro Garnacho. Man United was uit op revanche tegen Villa. Emery’s ploeg boekte zondagmiddag een 3-1 overwinning in de Premier League. In de aanloop naar de wedstrijd zei Erik ten Hag dat zijn prioriteit dit seizoen is om United in de top vier en terug in de Champions League te krijgen.

Over de 18-jarige Garnacho zei Ten Hag echter: “Hij heeft een impact met twee assists, wat dribbels, wat loopacties achter, maar ook een aantal dingen die hij moet verbeteren.” En hoewel Ten Hag Garnacho prees voor zijn optreden tegen Villa, kwamen de woorden van de Nederlander met een duidelijke waarschuwing. “Het hangt af van zijn aanpak, van zijn houding,” zei Ten Hag.

Man United moet zondag in de Premier League naar Fulham, terwijl Villa diezelfde middag tegen Brighton & Hove Albion speelt.

Geef een reactie