Cristiano Ronaldo zegt dat Manchester United hem “verraden” heeft

Cristiano Ronaldo van Manchester United zegt dat de club hem heeft verraden en dat hij eruit wordt gezet, terwijl hij geen respect heeft voor manager Erik ten Hag. In een interview met omroep Piers Morgan uitte Ronaldo kritiek op Ten Hag, de club en voormalig interim-baas Ralf Rangnick.

Ronaldo koos ervoor om in het seizoen 2021-22 terug te keren bij Manchester United, nadat hij de club in 2009 had verlaten voor Real Madrid. Hij bracht negen seizoenen door bij Los Blancos voordat hij in 2018 bij Juventus kwam. Ronaldo scoorde vorig seizoen 24 doelpunten na een veel gepubliceerde terugkeer naar Old Trafford, 12 jaar nadat hij de club verliet voor Real Madrid in een toenmalige wereldrecorddeal van 80 miljoen pond. De Portugees is dit seizoen in en uit de basisopstelling van United geweest en weigerde vorige maand als invaller op te treden tijdens de overwinning op Tottenham. Dat leidde ertoe dat hij voor de daaropvolgende wedstrijd tegen Chelsea uit de selectie werd gezet, hoewel hij daarna weer terugkeerde. Voor ten Hag was de frustratie over Ronaldo’s gedrag een overblijfsel van een vriendschappelijke zomerwedstrijd tegen Rayo Vallecano, waarin Ronaldo en andere teamgenoten het stadion voor het einde van de wedstrijd verlieten, nadat ze in de rust waren gewisseld.

Ronaldo heeft een turbulente campagne achter de rug op Old Trafford, met slechts vier starts in de Premier League, en heeft nu openheid van zaken gegeven over hoe ongelukkig hij is met het leven bij de Premier League-club. “Ja, ik voel me verraden, en ik voelde dat sommige mensen me hier niet willen, niet alleen dit jaar, maar ook vorig jaar.” zei hij. De 37-jarige spits, die Portugal zal aanvoeren op het WK in Qatar, zei over Ten Hag: “Ik heb geen respect voor hem omdat hij geen respect voor mij toont. Als jij mij niet respecteert, zal ik nooit respect voor jou hebben.”

Ronaldo zei dat Manchester United hem niet steunde toen zijn dochter in juli naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij zei dat de club aan hem twijfelde en een gebrek aan empathie toonde toen hij niet op tijd kwam voor de voorseizoentraining. Hij beweerde ook dat United als club geen vooruitgang had geboekt sinds het vertrek van manager Alex Ferguson in 2013, en bekritiseerde het aantrekken van Ralf Rangnick als interim-manager vorig seizoen nadat Ole Gunnar Solskjaer was ontslagen.

Na de 3-1 nederlaag van United bij Aston Villa afgelopen weekend, heeft Ronaldo wegens ziekte niet meegedaan aan de laatste twee wedstrijden van United voor het WK. “De vooruitgang was nul. Sinds Sir Alex vertrok, zag ik geen evolutie in de club. Er was niets veranderd.” Tijdens het interview beweerde Ronaldo ook “nog nooit van” Rangnick te hebben gehoord voordat hij vorig seizoen werd aangesteld als interim-manager.

De Rode Duivels hebben zich dit seizoen niet gekwalificeerd voor de Champions League en nemen in plaats daarvan deel aan de UEFA Europa League. Ze staan momenteel vijfde in de Premier League met een record van 8-2-4. Ronaldo beweert dat dit de “moeilijkste periode van mijn leven” is geweest en zei, volgens Morgan, dat hij boos was omdat hij een “zwart schaap” werd gemaakt dat de schuld kreeg van alle problemen bij de club.

Het is niet overdreven om te zeggen dat Ronaldo’s opruiende opmerkingen betekenen dat hij misschien al zijn laatste wedstrijd voor de Rode Duivels heeft gespeeld. Hij wil weg na het WK en de timing van dit interview is perfect, omdat hij nu zes weken weggaat met Portugal. Ronaldo is een van de grootste voetballers in de geschiedenis van de sport. Zijn laatste periode bij Manchester United zal echter meer herinnerd worden om zijn gedrag buiten het veld dan op het veld.

Geef een reactie