Manchester United vertrouwt erop dat het contract van Marcus Rashford wordt verlengd

Manchester United en Marcus Rashford zijn naar verluidt in gesprek over een nieuw contract. De club is ervan overtuigd dat ze de speler aan nieuwe voorwaarden kunnen binden.

Het huidige contract van de Engelse international op Old Trafford loopt tot de zomer van 2024, nadat United onlangs een verlengingsclausule van één jaar in zijn bestaande overeenkomst heeft geactiveerd. De club wil niet boven een plafond van 300.000 pond uitkomen, omdat ze af willen van de dagen dat spelers als Alexis Sanchez 500.000 pond per week verdienden.

Volgens The Athletic wordt het vastleggen van een nieuwe deal voor Rashford als prioriteit gezien bij United. Hoewel een akkoord niet op korte termijn wordt verwacht, zeggen bronnen dat United zich goed voelt bij de situatie van Rashford en dat beide partijen een nieuw contract willen.

Rashford heeft dit seizoen in 26 wedstrijden in alle competities 16 doelpunten gemaakt en nog eens zes assists gegeven. De Engelse ster lijkt de man te zijn die in de komende maanden een einde kan maken aan de zes jaar durende droogte van Man United. The Manchester Evening News en The Sun melden nu dat de club zijn indrukwekkende terugkeer in vorm wil belonen.

De nieuwe benadering van United over het salaris komt na de desastreuze deals met Alexis Sanchez en Cristiano Ronaldo. Rashford, 25, verdient momenteel 200.000 pond per week en krijgt een loonsverhoging van 50 procent aangeboden met daarbovenop nog incentives. Een verlenging voor Rashford zou net zo belangrijk zijn als een nieuwe ondertekening, aangezien het academieproduct dit seizoen zoveel indruk heeft gemaakt.

De dialoog tussen Rashfords vertegenwoordiger, zijn broer Dwaine Maynard, en United is beschreven als open en constructief. Rashford zal naar verwachting 300.000 pond per week ontvangen als onderdeel van zijn nieuwe deal, nadat Erik ten Hag een salarisplafond wilde invoeren bij de club uit Manchester, zoals gemeld door de Daily Mail. Het is niet precies duidelijk hoe dit de onderhandelingen met Rashford zal beïnvloeden, maar de spits heeft dit seizoen opnieuw laten zien hoe belangrijk hij is voor Ten Hag.

“Hij is echt belangrijk. Dat heb je vanaf de eerste dag dat ik bij [de club] ben gezien”, zei United-baas Erik ten Hag vorige week over de spits. “Zeker, ik wil hem niet kwijt.” Rashford is in de vorm van zijn leven en scoorde zaterdag in zijn zevende opeenvolgende wedstrijd met de derbywinnaar tegen Manchester City. Hij werd de eerste United-speler die dat deed sinds Cristiano Ronaldo.

Hoewel United in de afgelopen transferperiodes veel heeft uitgegeven aan spelers als Antony en Casemiro, zijn het spelers als Rashford die ongetwijfeld het meest betekenen voor de fans van de club, gezien zijn ontwikkeling via het academiesysteem van de club.

Geef een reactie