Man United versloeg Man City met 2-1 door een controversieel doelpunt

Man United heeft zaterdagmiddag op Old Trafford Man City met 2-1 verslagen, maar hun eerste doelpunt was enigszins omstreden.

Manchester United boekte een ongelooflijke overwinning op rivalen Manchester City en dichtte het gat naar de leiders in de Premier League. City leek op weg naar een dubbele derby tegen United toen Jack Grealish van de bank kwam en de bezoekers op voorsprong zette (60).

Maar een controversiële gelijkmaker van Fernandes na 78 minuten bracht United terug in de wedstrijd en leidde tot woede in de City-gelederen. Een bal werd door Casemiro vanaf de rechterkant achter de City-defensie gespeeld, waardoor verschillende aanvallers van de thuisploeg er achteraan gingen. Het feit dat Rashford in een voetbalshirts naar het doel rende met de bal in principe onder zijn voeten, is zeker inmenging in het spel en beïnvloedde de posities van anderen.

Rashford koos ervoor de pass te laten liggen en daardoor kon Fernandes op de pass aflopen en langs Ederson in het City-doel eindigen. De grensrechter noemde het een buitenspel, maar de VAR-controle maakte de beslissing ongedaan en gaf Fernandes gelijk. Tot grote woede van de City-spelers draaide Rashford vier minuten later de voorzet van Alejandro Garnacho binnen en scoorde voor de negende keer op rij op zijn thuisveld.

Het was een ongelooflijke finish en United komt nu binnen een punt van kampioen City, terwijl de ploeg van Erik ten Hag weet dat een overwinning in het Emirates volgende week hen stevig in de titelrace plaatst. Daardoor komt United binnen een punt van City en slechts zes punten achter koploper Arsenal, dat een wedstrijd achterstand heeft op beide Manchester-partijen. United is verdedigend sterk en verkeert in een ongelooflijke vorm. Ze zitten nu zeker in de titelrace.

Ondertussen hebben de fans echter hard gereageerd op de VAR-controverse en het Video Assistant Referee team, dat sinds de invoering in de voetbalwereld het punt van controverse is, uitgescholden. Na de 6-3 nederlaag bij City in oktober heeft United zich onder Ten Hag indrukwekkend hersteld en deze prestatie was een teken van hun ongelooflijke vooruitgang onder de voormalige Ajax-coach.

Geef een reactie