Manchester United overweegt Facundo Pellistri uit te lenen

Manchester United vleugelspeler Facundo Pellistri zal gesprekken voeren over zijn directe toekomst op Old Trafford, nadat hij dinsdag debuteerde in de 3-0 League Cup overwinning op Charlton. De 21-jarige kwam in de laatste paar minuten in het veld en gaf toch nog een assist aan Marcus Rashford.

Pellistri heeft 10 caps voor de nationale ploeg van Uruguay en speelde zelfs voor hen op het onlangs afgesloten WK voordat hij zijn debuut kon maken voor de Red Devils. Zijn korte cameo tegen Charlton Athletic viel op, maar het valt nog te bezien of hij deel zal uitmaken van de langetermijnplannen van Erik ten Hag.

United’s plan voor Pellistri blijft onzeker. Er is belangstelling voor een lening, en hoewel Erik ten Hag benadrukt dat hij ‘een toekomst’ heeft, liggen alle opties op tafel. De club zal deze week een ontmoeting hebben met zijn zaakwaarnemers om de mogelijkheid van een uitleenbeurt te bespreken om zijn speeltijd te vergroten. De 21-jarige speler is twee keer met redelijk succes uitgeleend aan LaLiga Deportivo Alaves en is nu geïnteresseerd door Watford en LaLiga Valencia.

In de aanloop naar het WK vertelde Pellistri’s agent, Edgardo Lasalvia, aan verslaggevers: “Ik denk dat met een goed WK, zoals wij denken, zijn vertrek nabij is.” Interessant is dat de Braziliaanse club Botafogo een formeel bod heeft uitgebracht op de Uruguayaanse international en plannen heeft om hem te kopen. Misschien geeft hij de voorkeur aan Valencia omdat hij niet tegen een verlenging van zijn verblijf na het einde van het seizoen is.

De jongeling van United rent graag met de bal, kan een passeerbeweging maken en kan in het laatste deel van de wedstrijd in actie komen. Hij heeft in opeenvolgende voorseizoenen gescoord tegen Derby en Liverpool, telkens als invaller. Pellistri is een uitstekende trainer en aanwezigheid bij Carrington, maar wil vaker spelen. De jeugdige aanvaller is geliefd bij zijn United-teamgenoten, van wie velen hem na zijn debuut snel feliciteerden op Instagram.

De spits lijkt Erik ten Hag nog niet te hebben overtuigd, maar zijn kwaliteit is onmiskenbaar en de Nederlander zal voorzichtig zijn om de speler definitief te laten vertrekken. De vleugelspeler heeft zelf toegegeven hoe gefrustreerd hij was en hoe graag hij regelmatig wil spelen. nu moet Ten Hag beslissen of Pellistri het verdient om bij United te blijven of dat het beter is om het mes in de zaak te zetten.

Geef een reactie