Manchester United werkt aan een uitleenovereenkomst voor Wout Weghorst

Manchester United werkt aan een deal om Wout Weghorst uit te lenen van Burnley, maar zijn huidige club Besiktas wil een betaling om zijn tijdelijke overgang voortijdig te beëindigen, zo hebben bronnen aan ESPN verteld. Naar verluidt heeft United navraag gedaan bij de club uit Lancashire, waardoor de 30-jarige tijdens de transferperiode van januari naar Old Trafford zou kunnen verhuizen.

United is wanhopig op zoek naar een uitgeleende spits in januari, nadat het de banden met Cristiano Ronaldo tijdens het WK heeft verbroken. Weghorst, 30, heeft een persoonlijk akkoord bereikt over een terugkeer naar de Premier League na zijn degradatie vorig seizoen, na zijn verhuizing van 12 miljoen pond van Wolfsburg een jaar geleden. Het papierwerk is opgesteld en klaar om te worden ingediend wanneer Besiktas groen licht geeft. Hij is door Burnley uitgeleend aan de Turkse club, maar er is geen ontsnappingsclausule in de deal en Besiktas was terughoudend om hem deze maand te laten gaan.

De Red Devils hebben een mondeling akkoord bereikt en betalen 2,6 miljoen pond (3,2 miljoen dollar) aan Besiktas voor zijn diensten. De Nederlandse international heeft dit seizoen acht doelpunten gemaakt en vier assists gegeven in 18 optredens, terwijl hij ook een brace scoorde in een goedkope voetbaltenues in de WK-kwartfinale van zijn land in 2022 tegen Argentinië. Erik ten Hag ziet Weghorst als een ideale oplossing voor een tijdelijke centrumspits nu United deze maand met een beperkt budget werkt.

Er wordt aangenomen dat Erik ten Hag een fan is van Weghorst, waarbij de persoonlijkheid van de spits de manager van United bijzonder aanspreekt. De hoofdcoach belde Weghorst naar verluidt om hem persoonlijk te informeren over de interesse van de club na het grote toernooi, volgens de Turkse nieuwszender Fanatik. De torenhoge aanvaller van 1 meter 80 biedt een luchtsprong om balbezit te veroveren, lange ballen op te eisen en het spel vast te houden.

United heeft geld beschikbaar voor een kleine lening na het vertrek van Cristiano Ronaldo tijdens het WK, maar er zijn aanzienlijke budgettaire beperkingen na de meer dan verwachte uitgaven aan transfers afgelopen zomer. En Besiktas is in gesprek met de Kameroense spits Vincent Aboubakar, die Al Nassr zal verlaten nu Ronaldo bij de Saoedi-Arabische club is aangekomen.

Volgens journalist Fabrizio Romano heeft United echter een volledig en mondeling akkoord bereikt met Burnley om Weghorst uit te lenen. De speler zelf wil naar Old Trafford verhuizen, hebben bronnen aan ESPN verteld, maar elke deal hangt af van de bereidheid van Besiktas om halverwege het seizoen afscheid te nemen van de Nederlander. Ondertussen zou United naar verschillende spitsopties kijken, waaronder Memphis Depay van Barcelona.

De Red Devils spelen dinsdag in de kwartfinale van de Carabao Cup tegen Charlton Athletic.

Geef een reactie