Clublegende suggereert dat Harry Maguire Manchester United moet verlaten

Rio Ferdinand heeft gesuggereerd dat Erik ten Hag “geen respect heeft” voor Harry Maguire bij Manchester United en heeft de verdediger geadviseerd de club te verlaten. Ferdinand – erkend als een van United’s legendarische verdedigers – gaf vorige maand toe dat hij op zoek zou gaan naar een nieuwe club als hij Maguire was.

Maguire heeft de laatste jaren veel kritiek gekregen vanwege zijn prestaties. Sommige fans zijn er niet van overtuigd dat hij een vaste waarde zou moeten zijn. Maar hij begon dit seizoen slechts vier wedstrijden in de Premier League, waarbij blessures zijn start van de campagne beïnvloedden. De voormalige Leicester-man werd getipt om zijn plek terug te winnen nadat hij indruk had gemaakt voor Engeland op het WK, maar Luke Shaw werd de afgelopen weken in plaats van Maguire gebruikt als vervangende centrale verdediger.

Ondanks het feit dat Maguire een integraal onderdeel is van het internationale elftal van Engeland, wordt hij voortdurend over het hoofd gezien door zijn bondscoach en Ferdinand dringt erop aan dat de verdediger op zoek gaat naar een uitweg uit Old Trafford. De United-legende trok Ten Hag’s behandeling van Maguire in twijfel op zijn Vibe with Five YouTube-kanaal en zei: “Als je hem bent moet je nu vertrekken. Luke Shaw speelt centraal achterin in plaats van hem.”

De verwachting was dat zijn terugkeer na de wereldbeker naar Manchester de opleving van zijn carrière zou betekenen na een turbulente start van het seizoen, waarbij Raphael Varane en de Argentijnse Lisandro Martinez de voorkeur kregen van Ten Hag. “We hebben de laatste twee wedstrijden gezien dat hij fantastisch is”, zei Ten Hag eerder deze maand. “Hij heeft indruk gemaakt, maar we weten natuurlijk ook dat hij heel goed is als linksback.

Er waren berichten dat Maguire op weg was naar Aston Villa, maar transferexpert Fabrizio Romano wees die beweringen onlangs van de hand. Man Utd noemde de berichten ‘lachwekkend’. The Manchester Evening News schreef dat Maguire hier wil blijven en dat Ten Hag de verdediger tot minstens het einde van het seizoen op Old Trafford wil houden.

Maguire was niet de enige Engelse ster op de bank voor de wedstrijd, want ook landgenoot Rashford viel af om ‘interne disciplinaire’ redenen. De center-back zou dinsdagavond op Old Trafford weer in actie kunnen komen tegen Charlton in de kwartfinale van de League Cup.

Geef een reactie