Manchester United heeft een ‘Ronaldo-regel’ ingevoerd om ervoor te zorgen dat niemand in de kleedkamer op Old Trafford significant meer betaald krijgt dan zijn teamgenoten. De beslissing komt nadat Cristiano Ronaldo, die £ 500.000 per week verdiende, zijn contract bij de club beëindigde nadat hij achter de schermen en in de publieke belangstelling controverse had veroorzaakt.
De Rode Duivels worden al lang in verband gebracht met het nodeloos uitdelen van te hoge contracten, terwijl ze ondanks een gebrek aan succes op het veld de afgelopen jaren consequent de hoogste loonsom in de Premier League hebben gehad. Ten Hag is er echter niet in geïnteresseerd dat zijn club weer op dat label pronkt, vooral niet als de spelers die het grote geld verdienen niet de goederen produceren zoals in de afgelopen jaren.
De ‘Ronaldo-regel’ is een term die wordt gebruikt om een transferbeleid te beschrijven dat naar verluidt begin 2023 door Manchester United is ingevoerd. United-baas Erik ten Hag wil dat de salarissen worden geplafonneerd op £ 200.000 per week en heeft overeenstemming bereikt over de regel met CEO Richard Arnold. en directeur voetbal John Murtough.
Momenteel trekt David de Gea een clubhoge £ 375.000 per week, maar zijn huidige contract loopt aan het einde van het seizoen af. De Spanjaard heeft een veel lager ’take it or leave it’-bod gekregen dat in lijn is met het contract dat Bruno Fernandes vorig seizoen tekende.
Senior spelers zoals Raphael Varane, Harry Maguire, Casemiro en nu Fernandes zitten allemaal in dezelfde loonklasse (£180.000 tot £200.000 per week), met sancties als ze zich niet kwalificeren voor de Champions League. Zo’n drastisch beleid zou echter nadelen kunnen hebben, nu de Mail-toevoeging dat United nu voor een grotere uitdaging staat om de in vorm zijnde Marcus Rashford aan een nieuwe deal te binden.
Tegelijkertijd staat het ver af van toen Ed Woodward de show leidde op Old Trafford, aangezien de voormalige uitvoerende vice-voorzitter bekend stond om het uitdelen van oogverblindende contracten die voor verdeeldheid onder de ploeg zorgden. Over het algemeen wordt de invoering van een salarisplafond voornamelijk ingegeven door financiële overwegingen, aangezien het helpt om te hoge uitgaven aan speeltalent te beperken.
De ploeg van Erik ten Hag verkeert in bloedhete vorm sinds de seizoenshervatting na het WK 2022. Ze hebben al hun laatste vijf wedstrijden in voetbalshirts gewonnen en staan nu tegenover Charlton Athletic in een gelijkspel in de derde ronde van de Carabao Cup op 10 januari.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.