Manchester United heeft ‘principeakkoord’ met Cody Gakpo van PSV

Voormalig technisch directeur van PSV John de Jong heeft beweerd dat Cody Gakpo graag naar Manchester United wil. De 23-jarige heeft negen doelpunten en 12 assists in 14 Eredivisie-optredens tot nu toe. De Nederlander heeft twee doelpunten toegevoegd in de twee wedstrijden die hij tot nu toe heeft gespeeld op het WK in Qatar. Hij was de matchwinner in de eerste wedstrijd van Nederland en scoorde de openingstreffer in het 1-1 gelijkspel met Ecuador gisteren.

Leeds United deed een poging om hem te contracteren op de deadline day afgelopen zomer, maar de Nederlandse transfer window was gesloten, dus PSV wilde geen verkoop. Zijn goede vorm heeft geleid tot contacten met meerdere clubs, waaronder United, die hem in de zomer graag wilden hebben voordat de overstap mislukte.

De Red Devils hebben een nieuwe spits nodig na het vertrek van Cristiano Ronaldo, en ze hebben Gakpo in de zomer al benaderd. Maar de club is in contact gebleven met Gakpo’s kamp en werkt nog steeds aan een deal. En er wordt aangenomen dat de Rode Duivels een ‘principeakkoord’ hebben met de speler.

De Jong beweert nu dat Gakpo zijn zinnen heeft gezet op een overgang naar Old Trafford, ondanks het feit dat een deal eerder niet doorging. Tegenover de NOS zei hij: “Cody wacht al heel lang op de transfer naar Manchester United en die leek er te komen.” Kraay Jr beweert dat PSV Gakpo met geen mogelijkheid nog langer kan vasthouden. Volgens hem is hij al “weg” bij de Nederlandse club en zal hij binnenkort zijn beroep uitoefenen in de Premier League, met United als meest waarschijnlijke bestemming.

Gakpo speelt voornamelijk op links, waar ook Rashford kan worden ingezet, evenals Jadon Sancho, die bitter teleurstelt sinds hij vorig jaar bij Man Utd kwam van Borussia Dortmund. Ondanks de huidige speculaties rond Gakpo’s toekomst, zegt hij dat zijn focus ligt op het WK, maar hij sloot een vertrek in januari bij PSV niet uit. Hoewel Gakpo zich schijnbaar vrijblijvend opstelde, suggereert zijn beslissing om een transfer niet uit te sluiten dat hij openstaat voor een vertrek uit de Eredivisie. Gakpo heeft alle eigenschappen die men van een speler kan verlangen en hij lijkt voorbestemd om op een dag een van de besten ter wereld te worden, als hij de juiste kans krijgt.

Geef een reactie