Manchester United forward Marcus Rashford ontvangt oogstrelende deal van PSG

Manchester United gaat een contractverlenging in gang zetten voor Marcus Rashford. De aanvaller maakte indruk voor Engeland op het WK met drie doelpunten in vijf wedstrijden.

Volgens The Mirror is PSG bereid om van Rashford een van de best betaalde spelers ter wereld te maken in een poging om Manchester United, Bayern München en Real Betis voor te blijven. De toekomst van de spits op Old Trafford is onduidelijk, omdat de club heeft bevestigd dat ze een optie in zijn contract activeren die hem nog een jaar aan United verbindt, waardoor hij nog 18 maanden van zijn huidige contract tegoed heeft.

Rashford is de afgelopen zes maanden weer in vorm gekomen sinds Erik ten Hag het roer overnam bij Man Utd. PSG bereidt een duizelingwekkend pakket van ongeveer 850.000 pond per week voor Rashford voor, volgens een bombericht van de Mirror. Dit betekent dat United hun Engelse ster, die al sinds zijn jeugd bij de club is, een vergelijkbaar bedrag per week moet bieden als ze hem op Old Trafford willen houden. De banden met PSG zijn al enige tijd aanwezig: voorzitter Nasser Al-Khelaifi omschreef Rashford vorige week als “geweldig” en gaf toe dat er afgelopen zomer gesprekken zijn gevoerd over een mogelijke deal.

Maar volgens Erik ten Hag zal United een clausule in hun beider contracten activeren om hun verblijf bij de club te verlengen tot 2024. Zijn bewering dat Rashford zijn resterende contract van 18 maanden volledig zal uitdienen, sluit het idee uit dat PSG hem in januari of de zomer van 2023 zou kunnen contracteren. Er wordt ook gezegd dat Bayern München de situatie van Rashford bij United heeft “gevolgd”, maar ze zullen “waarschijnlijk worden afgeschrikt” door de “bedragen die worden genoemd”.

De Red Devils hebben een optie voor 12 maanden extra en als ze hem niet voor langere tijd aan zich kunnen binden, zullen ze de optie lichten. Een speler van Rashfords leeftijd, capaciteiten en ervaring zou ongeveer 70 miljoen pond waard zijn met een langere looptijd van zijn contract. Mocht United niet bieden wat hij verwacht, dan zal zijn lijst met gegadigden lang zijn.

Geef een reactie