Benfica vraagt 120 miljoen euro voor Manchester United-doelwit Goncalo Ramos

Manchester United heeft naar verluidt scouts gestuurd om de doorbraakster van Benfica en Portugal op het WK Goncalo Ramos, die een vrijwaringsclausule van ongeveer €120 miljoen heeft, te bekijken. De 21-jarige was vóór het WK niet een naam waar velen van hadden gehoord, maar slechts drie weken later wordt hij in verband gebracht met een aantal topclubs uit de Premier League.

Manchester United ziet de Benfica-spits als hun ideale vervanger van Cristiano Ronaldo. Hun behoefte aan een spits was altijd al wanhopig, maar met Ronaldo’s wrange vertrek in een goedkope voetbalshirts is de situatie alleen maar erger en urgenter geworden. Anthony Martial is weer fit, maar de Fransman heeft drie verschillende blessures opgelopen sinds de voormalige Ajax-manager het roer overnam op Old Trafford.

Ramos’ hattrick tegen Zwitserland in de ronde van 16 maakte van hem een veelgevraagd man en United zal zijn aandacht verleggen als ze er niet in slagen een goede spits te vinden die in hun systeem past. Volgens de Daily Telegraph stond Ramos het hele jaar al op de radar van United, dat de club met Erik ten Hag de belangstelling van de club voor de speler na zijn komst naar Old Trafford in de zomer toejuichte.

Benfica-voorzitter Rui Costa heeft Manchester United echter gewaarschuwd dat de Portugese spits Goncalo Ramos in januari niet goedkoop mag vertrekken na zijn heldendaden op het WK. De Portugese club zal geïnteresseerden wijzen op zijn afkoopclausule van 120 miljoen euro om gegadigden af te weren, terwijl er al gesprekken gaande zijn over een nieuw, verbeterd langetermijncontract.

“We hebben als enige doelstelling een winnend seizoen te hebben, geen enkele speler zal vertrekken – tenzij het te wijten is aan de clausule – die op dit moment fundamenteel is voor de ploeg”, aldus Costa. Ondertussen meldt Luke Edwards van de Telegraph dat United voor een dilemma staat: de club moet beslissen of ze de 21-jarige in januari kopen of wachten tot de zomer, wanneer ze waarschijnlijk te maken krijgen met zware concurrentie van andere geïnteresseerde partijen.

Na een recordbedrag te hebben uitgegeven tijdens de zomerse transferperiode, is het vrijwel onmogelijk dat de Glazers meer dan 100 miljoen pond zullen uitgeven om Ramos’ vrijwaringsclausule in januari te activeren. Een paar termijnen en een aantal haalbare extra’s zouden de club kunnen verleiden om veel geld te verdienen, maar United zal naar verwachting stevige concurrentie ondervinden van een groot aantal clubs. De Nederlandse WK-ster Cody Gakpo is een andere naam die sterk in verband wordt gebracht met de Red Devils en waarover in de zomer gesprekken zijn gevoerd over een overstap, terwijl Napoli-spits Victor Osimhen een andere spits is die op de radar van de club staat.

Geef een reactie