Cristiano Ronaldo verlaat Man United maar helpt Portugal aan WK-zege

Voormalig Man United-spits Cristiano Ronaldo heeft donderdag gescoord toen Portugal Ghana versloeg op het WK. Het is de eerste keer dat Ronaldo deelneemt aan een wedstrijd sinds zijn sensationele interview met Piers Morgan vorige week werd uitgezonden.

In dat interview nam Ronaldo het op tegen iedereen, van manager Erik ten Hag tot de eigenaar van United, de familie Glazer. Als gevolg van zijn vernietigende kritiek heeft United zijn contract met onmiddellijke ingang opgezegd.

Hiermee werd een week afgesloten waarin hij een vrije speler werd en Fernandes gelooft dat dit bewijst dat de 37-jarige gedijt als hij onder druk staat. Fernandes en Ronaldo hebben samen gespeeld voor club en land, maar vulden elkaar niet altijd aan op het veld. “Ik denk dat Cristiano graag onder kritiek van iedereen werkt,” vertelde Fernandes aan verslaggevers: “Ik bid voor jullie allemaal om dat te blijven doen, omdat hij het beste uit zichzelf haalt als jullie dat doen.”

Ronaldo liep weg van Portugal’s openingswedstrijd van het WK met de Man of the Match award, maar hij gaf Manchester United weinig reden om zijn vertrek te heroverwegen. Hij heeft onder vuur gelegen van een aantal prominente voetballers, waaronder mensen met wie hij ooit een kleedkamer deelde, zoals Wayne Rooney en Gary Neville.

Maar na de start van hun WK-campagne met een overwinning, benadrukte hij dat hij zich volledig concentreert op Portugal voor de wedstrijden in Groep H tegen Uruguay en Zuid-Korea. Nu zijn toekomst als club onduidelijk is na zijn vertrek bij United, is Ronaldo’s enige focus nu om te proberen zijn eerste WK met Portugal te winnen.

Ondertussen is de behoefte van de Red Devils aan een spits alleen maar groter geworden nadat ze er deze week voor kozen Ronaldo’s contract te beëindigen. Ze waren al licht met Ronaldo, maar nu hebben ze alleen Marcus Rashford en de langdurig geblesseerde Anthony Martial om op terug te vallen. Rafael Leao staat op hun transfer radar en de Fernandes-Leao connectie zou iets kunnen zijn waarvan United fans hopen er meer van te zien in de Premier League.

Geef een reactie